- Dieser Perlwein aus Trebbiano und Verduzzo Trauben passt vorzüglich zu Kokos-Kefir-Creme oder Brombeer-Sahne-Dessert
- Dem Genießer zeigt sich dieser Wein aus Venetien lebendig und fruchtig
- Ein balancierter Perlwein, erstklassig zu Silvester
Vandaag verzendklaar, Levertijd ca. 2-3 werkdagen
Meer informatie over Bianco Frizzante - Ponte
De Ponte Bianco Frizzante is een eersteklas mousserende wijn in een glas. Hij heeft een prachtig briljante, lichtgele kleur. De bubbels van deze mousserende wijn zijn sprankelend en levendig in het glas. Deze Italiaanse cuvée onthult in het glas heerlijk expressieve tonen van citroen, acacia, honingmeloen en rijpe appel. Er zijn ook hints van .
Met zijn aangenaam gedoseerde restzoet van 12 gram per liter, flatteert de Bianco Frizzante het gehemelte en betovert met zijn ronde en harmonieuze textuur. Deze lichte mousserende wijn is lichtvoetig en gelaagd in de mond. Dankzij de levendige fruitzuren is de Bianco Frizzante uitzonderlijk fris en levendig in de mond. De afdronk van deze mousserende wijn uit de wijnstreek Veneto maakt indruk met zijn opmerkelijke aanhoudende smaak. De afdronk wordt ook begeleid door minerale tonen van de door zandsteen en grind gedomineerde bodems.
Wijnbereiding van Ponte Bianco Frizzante
Deze elegante mousserende wijn uit Italië wordt gemaakt van de druivensoorten Trebbiano en Verduzzo. De wijnstokken die de druiven voor deze wijn produceren groeien op zandsteen- en kiezelbodems in Veneto. Wanneer de perfecte fysiologische rijpheid is gegarandeerd, worden de druiven voor de Bianco Frizzante uitsluitend met de hand geoogst, zonder de hulp van grove en minder selectieve machines. Na de handmatige oogst worden de druiven onmiddellijk naar het pershuis gebracht. Hier worden ze gesorteerd en zorgvuldig geperst. Daarna volgt de gisting van de basiswijnen.
Aanbevelingen voor het eten van Ponte Bianco Frizzante
Deze Italiaanse wijn wordt het best gekoeld gedronken bij 5 - 7°C. Het is de perfecte begeleider van spaghetti met yoghurt en muntpesto, wokgroenten met vis of gebakken appels met yoghurtsaus.