♥ Momenteel 19 447 wijnen alleen voor jou! ♥
Persoonlijk advies!
Veilige verpakking!
Betrouwbare verzending!

Over ons

Onze rit

Een gast bij VINELLO

Wij drinken graag wijn. Of het nu wit, rood of rosé is. Wijn is passie, smaak, plezier. Waarden die het waard zijn om direct bij wijnliefhebbers zoals u thuis bezorgd te worden, ongecompliceerd en zorgeloos. Met een grote keuze aan wijn, sterke drank en delicatessen willen wij enthousiaste fijnproevers, en zij die dat willen worden, bieden wat zij willen. Wij ontmoeten graag gelijkgestemden die willen genieten van zowel drinken als eten, geselecteerde kwaliteit tegen een betaalbare prijs. Ga mee op reis om mensen te ontmoeten, landen te bezoeken en de smaken van de wereld te ervaren. De aarde is groot - onze dorst naar nieuwe ervaringen ook.

Onze winkel

VINELLO is een middelgroot familiebedrijf gevestigd in Dresden. Gespecialiseerd in de groot- en detailhandel van wijn en gedistilleerd leveren wij (bijna) overal ter wereld aan klanten. Op alle kanalen, op de meest moderne manier.

Bovendien bieden wij met de VINELLO.store in de Bärensteiner Straße een tastbaar contact met onze partners en gasten. Het aanbod richt zich zowel op particulieren als op gastronomische en andere bedrijven.

Kortom: we hebben wijn.

In het verleden leverden we nog uit eigen kelder. We zijn gestaag uitgegroeid tot een van de grootste online retailers voor wijn en gedistilleerd in Duitsland. Dat maakt ons niet alleen trots, maar geeft ons ook een grote verantwoordelijkheid tegenover onze klanten. Wij blijven hoogwaardige producten aanbieden die voldoen aan uw genot. Samen breiden we onze schat aan ervaring uit. Druppel voor druppel.  

We bezoeken regelmatig onze partner-wijnhuizen en proeven de nieuwste jaargangen en trends. We nemen de beste wijnen mee. Veel expertise in wijninkoop en persoonlijke relaties met wijnhuizen stellen ons in staat u eerlijke prijzen en aantrekkelijke kwantumkortingen te bieden. Naast ons wijnassortiment handelen wij ook in sterke dranken, mousserende wijn, champagne, prosecco, cremant en cava. Wijn voor iedereen, al het andere ook.

Onze service

Wij streven ernaar het winkelen aangenaam en gemakkelijk te maken, zodat u zich kunt concentreren op wat belangrijk is. Dit streven vertaalt zich in onze belofte aan u van een ongecompliceerd en eerlijk aankoopproces.

Onze geschiedenis

2009 - Seks of drugs?

Het waren donkere tijden. Nauwelijks wijn in Dresden, nauwelijks hoop voor kenners. Maar het echtpaar Katja en René Harnisch ging de strijd aan met de droge kelen in de stad. Van een hobby een beroep maken - maar welke hobby? Na afweging kozen ze voor wijn - ze drinken tenslotte graag. Zeker na de geboorte van hun dochter Greta - een prachtige vakantie om een internetbedrijf te beginnen. Dus in juni 2009 begon onlinewweinkeller.de binnen hun eigen vier muren. Om precies te zijn in de eigen kelder. Niet groter dan de kamer waar u nu waarschijnlijk in zit. 5.000 flessen wijn en sterke drank. De eerste klanten lieten niet lang op zich wachten: een daklozenopvang in Hamburg, 6 flessen rum. Het begin van een succesverhaal.

De visie was er toen al, net als nu. Klanttevredenheid staat voorop. En de klanten waren tevreden. Zowel online als in de winkel in de Königsbrücker Straße. Ze waren enthousiast over wat de toekomst in petto had.

2011 - Kelderwijnen allemaal goed en wel..

...maar de constructie van de wijnhandel moest veranderen. Er moest een apart, alomvattend en onafhankelijk platform komen. Zonder tussenpersonen en dergelijke. Een echt omnichannel. Een passende naam was snel gevonden. VINELLO.de - het startschot voor één van Duitslands grootste online retailers voor wijn, sterke drank en nog meer plezier. De claim "Wijn voor iedereen" communiceert duidelijk dat dit geen elitair of snobistisch bedrijf is. De sommelier zijn Château Leoville-Las-Cases 2ème Grand Cru Saint-Julien AOC 2009, de leek zijn fles witte wijn. Ieder zijn eigen fles.

2016 - Een beetje krap hier

Kelder, winkel, alles vol met alcohol. Wat in principe niet zo slecht klinkt, werd langzaam problematisch. De toenemende vraag zorgde voor veel bureaucratie, logistiek en ruimtegebrek. Het werd tijd om het nest te verlaten en VINELLO een eigen huis te geven. April 2016: Bambergstraat voor meer knallen. Grote opslagruimte voor ruim 6.700 verschillende soorten wijn en gedistilleerd.

Online alles goed en wel. Maar mensen hebben mensen nodig. Iets om aan te raken, te strelen, te proeven. Een plek waar plezierige galerie klanten elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen vertoeven. De VINELLO.store, een winkel in de Centrum Galerie Dresden, is geopend. De winkel is ontworpen door de Dresdense architect Alexander Poetzsch en doet denken aan een wijnkelder - back to the roots. Hier ontmoet je ervaren sommeliers en een heleboel flessen. Niet de klant natuurlijk, die we er graag bij hebben.

2017 - Wijn en worst - Het stadionbezoek

Sinds het seizoen 2017/2018 geniet het DDV Stadion van het "mooiste wijnterras van de stad" - de VINELLO Dynamo VIP Zone. Als partner van SG Dynamo Dresden voorzien wij fans en toeschouwers van heerlijke moves, er wijn. Uniek in het Duitse profvoetbal, kun je nu de SGD zien met een wijntje in plaats van een biertje. Of met allebei. Maar vergeet niet Dynamo te steunen.

Met de wijnlounge in het stadion, als sponsor van het Hoop Gala en het IJssprookje en door samenwerking met stichtingen en initiatieven is VINELLO altijd maatschappelijk actief. Onze wijnhandel ziet zichzelf als meer dan een verkoper - we zijn ambassadeurs van goede smaak en joie de vivre. Waarden die we graag met iedereen delen. U ook? Wij staan open voor nieuwe dingen.

NACH OBEN NACH OBEN
NACH OBEN