♥ Momenteel 19 199 wijnen alleen voor jou! ♥
Persoonlijk advies!
Veilige verpakking!
Betrouwbare verzending!

Dessertwijnen

(231)

Dessertwijn - het zoete extraatje voor bij de koffie en cake.

Lees meer over Dessertwijnen
Filter schließen
von bis
Zeer bekroond  
24 uur Express  
Für die Filterung wurden keine Ergebnisse gefunden!
Grain de Vigne Muscat de Rivesaltes - Domaine Lafage Grain de Vigne Muscat de Rivesaltes - Domaine Lafage
Versterkte wijn Rivesaltes Zoete Frankrijk Languedoc-Roussillon (FR) Rivesaltes (FR)
Croft Original Pale Cream Sherry - Gonzalez Byass
Croft Original Pale Cream Sherry - Gonzalez Byass
Versterkte wijn Sherry Zoete Spanje Andalusien (ES) Jerez DO (ES)
Ferreira Ruby Port - Porto Ferreira Ferreira Ruby Port - Porto Ferreira
Versterkte wijn Port Zoete Portugal Douro & Porto (PT)
Sweet Purple 2018 - Oliver Zeter Sweet Purple 2018 - Oliver Zeter
Versterkte wijn Zoete Duitsland Pfalz (DE)
29 Grapes Reserve Port - Quinta do Portal 29 Grapes Reserve Port - Quinta do Portal
Versterkte wijn Port Zoete Portugal Douro & Porto (PT)
Cruz Ruby Port - Porto Cruz Cruz Ruby Port - Porto Cruz
Versterkte wijn Port Zoete Portugal Douro & Porto (PT) Douro DOC (POR)
- Ruby Port - Niepoort
Versterkte wijn Port Zoete Portugal Douro & Porto (PT) Porto DOC (POR)
Gran Cucina Marsala Fine DOC - BCA 1875 Gran Cucina Marsala Fine DOC - BCA 1875
Versterkte wijn Marsala Zoete Italië Sizilien (IT) Marsala DOC (IT)
Romate Cream - Bodega Sánchez Romate Hermanos Romate Cream - Bodega Sánchez Romate Hermanos
Versterkte wijn Sherry Zoete Spanje Andalusien (ES) Jerez DO (ES)
Vermut Blanco - Emilio Lustau Vermut Blanco - Emilio Lustau
Versterkte wijn Vermout Zoete Spanje Andalusien (ES) Jerez DO (ES)
Fine White Port - Quinta do Noval Fine White Port - Quinta do Noval
Versterkte wijn Port Zoet Portugal Douro & Porto (PT) Porto DOC (POR)
Noval Black Port - Quinta do Noval Noval Black Port - Quinta do Noval
Versterkte wijn Port Zoet Portugal Douro & Porto (PT) Porto DOC (POR)
Vermut Sherry Cask Jerez DO - Fernando de Castilla Vermut Sherry Cask Jerez DO - Fernando de Castilla
Versterkte wijn Vermout Zoete Spanje Andalusien (ES) Jerez DO (ES)
Tawny Port - Niepoort Tawny Port - Niepoort
Versterkte wijn Port Zoete Portugal Douro & Porto (PT) Porto DOC (POR)
Fine Tawny Port DOC - Quinta do Portal
Fine Tawny Port DOC - Quinta do Portal
Versterkte wijn Port Zoete Portugal Douro & Porto (PT) Douro DOC (POR)
Alambre Moscatel de Setúbal DOC - José Maria da Fonseca
Alambre Moscatel de Setúbal DOC - José Maria da Fonseca
Versterkte wijn Moscatel de Setúbal Zoet Portugal Península de Setúbal (PT) Setúbal DOC (POR)
vegan vegan
Oloroso Solera 1842 DO 0,375 l - Valdespino Oloroso Solera 1842 DO 0,375 l - Valdespino
Versterkte wijn Sherry Zoete Spanje Andalusien (ES) Jerez DO (ES)
Pyrene Banyuls Vin Doux Naturel - Cave de l'Abbé Rous Pyrene Banyuls Vin Doux Naturel - Cave de l'Abbé Rous
Versterkte wijn Banyuls Zoete Frankrijk Languedoc-Roussillon (FR) Banyuls (FR)
Vermouth di Torino Superiore Rosso - Romano Levi Vermouth di Torino Superiore Rosso - Romano Levi
Versterkte wijn Vermout Zoete Italië Piemont (IT) Barbaresco DOCG (IT)
Red Vermouth - La Madre Red Vermouth - La Madre
Versterkte wijn Vermout Zoete Spanje Katalonien (ES)
Rosé Vermouth - La Madre Rosé Vermouth - La Madre
Versterkte wijn Vermout Zoete Spanje Katalonien (ES)
Cruz Tawny Port - Porto Cruz Cruz Tawny Port - Porto Cruz
Versterkte wijn Port Zoete Portugal Douro & Porto (PT) Douro DOC (POR)
Fine Old Vintage 2018 - Allesverloren Fine Old Vintage 2018 - Allesverloren
Versterkte wijn Zoete Zuid-Afrika Coastal Region (ZA)
- The Junior Ruby Port - Niepoort
Versterkte wijn Port Zoete Portugal Douro & Porto (PT) Porto DOC (POR)
White Port - Osborne White Port - Osborne
Versterkte wijn Port Zoete Portugal Douro & Porto (PT) Douro DOC (POR)
1 von 9

Een dessertwijn is een wijn met een hoog gehalte aan ongegiste suiker, die wordt verkregen uit suikerrijke druiven. Optimale klimatologische omstandigheden voor de teelt van overeenkomstige druivenrassen zijn vooral te vinden in de wijnbouwgebieden rond de Middellandse Zee. Het is dan ook geen toeval dat veel van de beroemdste zoete wijnen afkomstig zijn uit mediterrane landen zoals Italië, Spanje, Frankrijk en Portugal. Zoete wijnen passen perfect bij zoet voedsel. Of het nu gaat om warme chocoladetaart met een lopend hart, heerlijk aardbeienijs of nog warme appeltaart - wij hebben de perfecte dessertwijn voor u in petto!

Dessertwijn - populair en delicaat

De geschiedenis van de zoete wijn begint diep in de oudheid. Een Cypriotische rozijnenwijn genaamd Passum was een van de meest populaire dranken in zijn tijd. Zelfs in de middeleeuwse adellijke en heersende huizen werd zoete wijn beschouwd als een delicate luxe. De grote ontdekkingsreizen aan het begin van de moderne tijd hebben ook bijgedragen aan de verspreiding van deze wijnen - als duurzame voorzieningen voor de lange zeereizen, portwijn, sherry, Sauternes en Vin Santo beleefden hun triomfantelijke optocht. 

Zoete wijn - hoog restsuikergehalte en hoog gewicht aan most

Volgens de wijnwetgeving van de EU worden wijnen met een restsuikergehalte van ten minste 45 g/l als zoet beschouwd; voor mousserende wijn bedraagt deze waarde ten minste 50 g/l. Voor sommige variëteiten ligt het suikergehalte aanzienlijk hoger dan deze limieten, voor Tokaj Eszencia - een Hongaarse dessertwijn - bereikt het een waarde van meer dan 450 g/l. Voorwaarde voor de productie van zoete wijnen is een hoog mostgewicht of een overeenkomstige suikerconcentratie in de bessen. Ze worden bijvoorbeeld geperst uit hoogrijpe of edele rotte druiven. Zeer hoogwaardige zoete wijnspecialiteiten zijn onder andere strowijnen zoals de Italiaanse Recioto of lokale Trockenbeerenauslesen, die ook tot de internationale topwijnen behoren. Voor kwaliteits- en Prädikat-wijnen van deze klasse mag na de gisting geen suiker worden toegevoegd.

Zoete wijnen - natuurlijk zoet of versterkt

Zoete wijnen worden soms op de markt gebracht als van nature zoete wijnen zonder enige kunstmatige ingreep in het gistingsproces, zoals bijvoorbeeld Beerenauslesen en Trockenbeerenauslesen, Strohwein of Eiswein. Andere versies - zoals Madeira, Malaga, Port of Sherry - worden versterkt, waardoor hun alcoholgehalte stijgt maar het gistingsproces ook voortijdig wordt beëindigd.

NACH OBEN NACH OBEN
NACH OBEN