♥ Momenteel 18 945 wijnen alleen voor jou! ♥
Persoonlijk advies!
Veilige verpakking!
Betrouwbare verzending!

Lambrusco-wijn

(26)

Lambrusco is een zeer oude, rode druivensoort familie die inheems is in Italië. Men gelooft dat deze rode wijn al in de tijd van de Etrusken werd verbouwd. De familie van de Lambrusco wijnstokken omvat meer dan 60 soorten, waarvan de bekendste Lambrusco Salamino, Lambrusco Maestri, Lambrusco Grasparossa en Lambrusco Sorbara zijn.

Lees meer over Lambrusco-wijn
Filter schließen
von bis
Aanbiedingen  
Zeer bekroond  
24 uur Express  
Für die Filterung wurden keine Ergebnisse gefunden!
Lambrusco Rosso Emilia IGT - Cantine Riunite
Lambrusco Rosso Emilia IGT - Cantine Riunite
Rode Wijn Lambrusco Halfzoete Italië Emilia-Romagna (IT)
Lambrusco Grasparossa di Castelvetro Amabile Frizzante DOC - Villa di Corlo
Lambrusco Grasparossa di Castelvetro Amabile Frizzante DOC - Villa di Corlo
Rode Wijn Lambrusco mild - doux - sweet - dolce Italië Emilia-Romagna (IT) Lambrusco Grasparossa di Castelvetro DOC (IT)
Lambrusco Rosato Emilia IGT - Cantine Riunite
Lambrusco Rosato Emilia IGT - Cantine Riunite
Mousserende wijn Lambrusco Halfzoete Italië Emilia-Romagna (IT)
Lambrusco Bianco Emilia IGT - Cantine Riunite
Lambrusco Bianco Emilia IGT - Cantine Riunite
Mousserende wijn Lambrusco Halfzoete Italië Emilia-Romagna (IT)
Lambrusco Rosso Emilia IGT 1,5 l Magnum - Cantine Riunite
Lambrusco Rosso Emilia IGT 1,5 l Magnum - Cantine Riunite
Rode Wijn Lambrusco Halfzoete Italië Emilia-Romagna (IT)
Aanbieding
6er Vorteils-Weinpaket - Lambrusco Rosso Emilia IGT - Cantine Riunite 6er Vorteils-Weinpaket - Lambrusco Rosso Emilia IGT - Cantine Riunite
- Lambrusco Grasparossa di Castelvetro Secco Frizzante DOC 2022 - Villa di Corlo
Rode Wijn Mousserende wijn Lambrusco droge - dry- sec Italië Emilia-Romagna (IT) Lambrusco Grasparossa di Castelvetro DOC (IT)
Lambrusco Grasparossa frizzante secco DOC - Cantina Puianello Lambrusco Grasparossa frizzante secco DOC - Cantina Puianello
Rode Wijn Mousserende wijn Lambrusco droge - dry- sec Italië Emilia-Romagna (IT) Colli di Scandiano e di Canossa DOC (IT)
Reggiano Lambrusco Rosso Emilia DOC - Cantine Riunite Reggiano Lambrusco Rosso Emilia DOC - Cantine Riunite
Rode Wijn mild - doux - sweet - dolce Italië Emilia-Romagna (IT)
Lambrusco Primabolla Amabile frizzante DOC - Cantina Puianello Lambrusco Primabolla Amabile frizzante DOC - Cantina Puianello
Rode Wijn Mousserende wijn Lambrusco mild - doux - sweet - dolce Italië Emilia-Romagna (IT) Reggiano DOC (IT)
Unico Lambrusco di Sorbara DOC - Cantina Divinja
Unico Lambrusco di Sorbara DOC - Cantina Divinja
Rode Wijn Mousserende wijn Lambrusco Demi-sec - Medium Dry - Abboccato - Semi-Seco Italië Emilia-Romagna (IT)
Il Morro Lambrusco Salamino DOP - Cantina Divinja Il Morro Lambrusco Salamino DOP - Cantina Divinja
Rode Wijn Mousserende wijn Lambrusco Droge Italië Emilia-Romagna (IT)
Sigillo Lambrusco di Sorbara - Cantina Divinja Sigillo Lambrusco di Sorbara - Cantina Divinja
Rode Wijn Mousserende wijn Lambrusco Droge Italië Emilia-Romagna (IT)
Rose di Bacco Lambrusco Bianco Amabile Emilia-Romagna IGT - Chiarli
Rose di Bacco Lambrusco Bianco Amabile Emilia-Romagna IGT - Chiarli
Witte wijn Mousserende wijn Lambrusco Halfzoete Italië Emilia-Romagna (IT)
Aanbieding
18er Vorteils-Weinpaket - Lambrusco Rosso Emilia IGT - Cantine Riunite 18er Vorteils-Weinpaket - Lambrusco Rosso Emilia IGT - Cantine Riunite
Cherubino Lambrusco Grasparossa di Castelvetro DOC - Medici Ermete Cherubino Lambrusco Grasparossa di Castelvetro DOC - Medici Ermete
Rode Wijn Halfzoete Italië Emilia-Romagna (IT) Lambrusco Grasparossa di Castelvetro DOC (IT)
bio bio
vegan vegan
Lambrusco Doc Fratello Sole Semisecco - Cantine Riunite Lambrusco Doc Fratello Sole Semisecco - Cantine Riunite
Mousserende wijn Halfdroge Italië Emilia-Romagna (IT) Modena DOC (IT)
bio bio
Lambrusco Rosso Bio - Cantine Riunite Lambrusco Rosso Bio - Cantine Riunite
Mousserende wijn Halfzoete Italië Emilia-Romagna (IT)
Lambrusco Dolcezza Rosso Emilia Romagna IGT - Cantine Riunite Lambrusco Dolcezza Rosso Emilia Romagna IGT - Cantine Riunite
Rode Wijn Lambrusco Halfzoete Italië Emilia-Romagna (IT)
Lambrusco Dolcezza Rosso Emilia Romagna IGT 1,5l Magnum - Cantine Riunite Lambrusco Dolcezza Rosso Emilia Romagna IGT 1,5l Magnum - Cantine Riunite
Rode Wijn Lambrusco Halfzoete Italië Emilia-Romagna (IT)
Link Rosé Millesimato Brut Modena DOC - Ferro 13 Link Rosé Millesimato Brut Modena DOC - Ferro 13
Mousserende wijn brut - bruto Italië Venetien (IT) Venezia DOC (IT)
Aanbieding
Rose di Bacco Lambrusco Rosso Amabile Emilia-Romagna IGT - Chiarli Rose di Bacco Lambrusco Rosso Amabile Emilia-Romagna IGT - Chiarli
Rode Wijn Lambrusco Halfzoete Italië Emilia-Romagna (IT)
Aanbieding
TIP!
6er Vorteils-Weinpaket - Lambrusco aus Italien 6er Vorteils-Weinpaket - Lambrusco aus Italien

Lambrusco van Emilia-Romagna

Het met Lambruscowijnstokken beplante areaal in Italië bedraagt meer dan 10 duizend hectare.  Lambrusco wordt voornamelijk verbouwd in de wijnregio Emilia-Romagna, maar ook in Lombardije, Puglia, Sicilië en Piemonte zijn er gebieden waar deze wereldberoemde Italiaanse rode wijn wordt verbouwd.

Lambrusco - een mousserende rode wijn

In Italië worden voornamelijk mousserende, fruitige rode en roséwijnen (= Lambrusco Frizzante) geproduceerd van Lambrusco-druiven. Enige tijd geleden werden deze Lambrusco Frizzante geproduceerd als echte massaproducten en konden ze in geen enkel Italiaans restaurant ontbreken als een alledaags drankje. Tegenwoordig worden de kwaliteiten van de traditionele Lambruscowijn weer steeds meer gewaardeerd.

Lambrusco: Van droog tot zoet

Deze wijn is relatief droog ontwikkeld en heeft een typische, fruitig-bittere smaak en heeft niets gemeen met het veelal kleverig-zoete massaproduct Lambrusco . Zo is de traditionele Lambrusco-teelt in staat om uitstekende wijnen te leveren die zeer goed harmoniëren met de lokale keuken. Dergelijke Italiaanse wijnen worden bijvoorbeeld onder de oorsprongsbenamingen Lambrusco di Castelvetro, Lambrusco di Sorbara en Lambrusco di Salamino di Santa Croce aangeboden door kleinere wijnhuizen. Maar niet alleen mousserende wijnen worden gemaakt van Lambrusco-druiven, maar ook heerlijke stille wijnen

Lambrusco: intense kleur en laag alcoholgehalte

Lambruscowijnen worden gekenmerkt door hun intense rode kleur en hun lage alcoholgehalte, dat volgens de DOC-voorschriften niet meer dan 10,5 volumeprocent mag bedragen. Ze ruiken over het algemeen naar kersen en aardbeien, zijn laag in tannine, hebben een verfrissende zuurgraad en smaak - zoals reeds vermeld - licht bitter.

Interessante feiten over Lambrusco

Waarom schittert Lambrusco?

Lambrusco ondergaat een tweede fermentatieproces met ongegiste most in een drukvat bij 2,5 bar. Dit verrijkt de wijn met koolzuur en maakt er een mousserende wijn van. 

Als alternatief ondergaat de wijn een flesgisting, zoals bijvoorbeeld traditioneel gebeurt met Crémant of zelfs met Champagne.

Hoe smaakt Lambrusco?

De typische smaak van Lambrusco is fruitig en enigszins bitter met een verfrissende zuurgraad. Bovendien hebben de meeste Lambrusco-mousserende wijnen een lichte zoetheid. 

Er zijn echter meer dan 20 verschillende Lambrusco druivensoorten en dus ook veel verschillende aroma's die een Lambrusco kan uitdrukken, niet zelden toont de mousserende wijn bloemige en fruitige tonen van kersen, aardbeien, violet, frambozen en braambessen. 

Is er koolzuur in Lambrusco?

Lambrusco bevat koolzuur, dat zich ofwel door de tweede gisting in een drukvat ofwel door de gisting op de fles ontwikkelt. 

Waar komt Lambrusco vandaan?

De werkelijke oorsprong van Lambrusco is onzeker. Vandaag de dag staat de Noord-Italiaanse regio Emilia-Romagna vooral bekend om de teelt van de meest populaire Lambrusco-druivenrassen. Zo groeien rond de steden Modena, Reggio Emilia en Sorbara de rassen Grasparossa, Salamino en Lambrusco di Sorbara, die bijzonder populair zijn in de omgeving.

Is Lambrusco zoet?

Of een Lambrusco zoet of droog gevinifieerd is, wordt bepaald door de wijnbouwer. Volgens de wensen van het cliënteel kan hij de gisting stoppen door een koude schok. Afhankelijk van wanneer de gisting is gestopt, bevat de mousserende wijn veel of weinig restsuiker, zodat ofwel een droge Lambrusco ofwel een zoete Lambrusco wordt geproduceerd.

Italiaanse mousserende wijnen worden echter meestal droog gevinifieerd. 

Hoe drink je Lambrusco?

Lambrusco moet jong gedronken worden. De ideale drinktemperatuur ligt tussen 13 en 14 °C

De fruitige mousserende wijn laat vooral in de zomer zijn sterke punten zien en is ook een goed ingrediënt voor verfrissende cocktails. 

Dingen die u moet weten over Lambrusco
Welches Glas benutzt man zu Lambrusco?
Das richtige Weinglas für Lambrusco ist durchaus ein größerer Weißweinkelch.
Warum perlt Lambrusco?
Lambrusco durchläuft einen zweiten Gärprozess mit unvergorenem Most in einem Druckbehälter bei 2,5 bar. Dadurch bereichert sich der Wein an Kohlensäure und wird zum Perlwein. Alternativ durchläuft der Wein eine Flaschengärung, wie es beispielsweise traditionell beim Crémant oder auch Champagner geschieht.
Wie schmeckt Lambrusco?
Der typische Geschmack von Lambrusco ist fruchtig und etwas bitter mit einer erfrischenden Säure. Zudem legt sich auf die meisten Lambrusco Perlweine eine leichte Süße. Allerdings gibt es über 20 verschiedenen Lambrusco-Rebsorten und somit auch viele verschiedenen Aromen, die ein Lambrusco äußern kann. Nicht selten zeigt der Perlwein florale und fruchtige Noten nach Kirsche, Erdbeere, Veilchen, Himbeere und Brombeere.
Ist in Lambrusco Kohlensäure?
Lambrusco beinhaltet Kohlensäure, die sich entweder durch die zweite Gärung im Druckbehälter oder per Flaschengärung entwickelt.
Wo kommt Lambrusco her?
Der eigentliche Ursprung des Lambruscos ist ungewiss. Heute ist vor allem die norditalienische Region Emilia-Romagna bekannt für den Anbau der beliebtesten Lambrusco Rebsorten. So wachsen um die Städte Modena, Reggio Emilia und Sorbara die Sorten Grasparossa, Salamino und Lambrusco di Sorbara, die besonders im lokalen Umfeld sehr beliebt sind.
Ist Lambrusco lieblich?
Ob ein Lambrusco lieblich oder trocken vinifiziert wird, entscheidet der Winzer. Ganz nach den Wünschen der Klientel kann er die Gärung durch einen Kälteschock stoppen. Je nachdem, wann die Gärung gestoppt wurde, beinhaltet der Perlwein viel oder wenig Restzucker, sodass entweder ein trockener oder lieblicher Lambrusco entsteht. Allerdings werden die italienischen Perlweine üblicherweise trocken ausgebaut.
Wie trinkt man Lambrusco?
Lambrusco sollte jung getrunken werden. Die ideale Trinktemperatur liegt zwischen 13 und 14 °C. Der fruchtig-spritzige Perlwein zeigt besonders im Sommer seine Stärken und bietet sich auch als Bestandteil in erfrischenden Cocktails an.
NACH OBEN NACH OBEN
NACH OBEN