♥ Momenteel 15 606 wijnen alleen voor jou! ♥
Persoonlijk advies!
Veilige verpakking!
Betrouwbare verzending!

Lambrusco-wijn

(24)

Lambrusco is een zeer oude, rode druivensoort familie die inheems is in Italië. Men gelooft dat deze rode wijn al in de tijd van de Etrusken werd verbouwd. De familie van de Lambrusco wijnstokken omvat meer dan 60 soorten, waarvan de bekendste Lambrusco Salamino, Lambrusco Maestri, Lambrusco Grasparossa en Lambrusco Sorbara zijn.

Lees meer over Lambrusco-wijn
Filters sluiten
von bis
%💰  
🏆  
24 h 🚀  
Für die Filterung wurden keine Ergebnisse gefunden!
Lambrusco Rosso Emilia IGT - Cantine Riunite
Rode Wijn Rode Wijn
Halfzoete Halfzoete
Italië Italië
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
6,38 €
0.75 l (8,51 € * / 1 l)
Cherubino Lambrusco Grasparossa di Castelvetro DOC - Medici Ermete
Rode Wijn Rode Wijn
Halfzoete Halfzoete
Italië Italië
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
7,98 €
0.75 l (10,64 € * / 1 l)
Lambrusco Rosato Emilia IGT - Cantine Riunite
Mousserende wijn Mousserende wijn
Halfzoete Halfzoete
Italië Italië
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
6,38 €
0.75 l (8,51 € * / 1 l)
Lambrusco Bianco Emilia IGT - Cantine Riunite
Mousserende wijn Mousserende wijn
Halfzoete Halfzoete
Italië Italië
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
6,38 €
0.75 l (8,51 € * / 1 l)
Lambrusco Rosso Emilia IGT 1,5 l Magnum - Cantine Riunite
Rode Wijn Rode Wijn
Halfzoete Halfzoete
Italië Italië
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
8,78 €
1.5 l (5,85 € * / 1 l)
Aanbieding
6er Vorteils-Weinpaket - Lambrusco Rosso Emilia IGT - Cantine Riunite
Aanbieding
38,28 € 37,98 €
4.5 l (8,44 € * / 1 l)
Aanbieding
Lambrusco Dolcezza Rosso Emilia Romagna IGT 1,5l Magnum - Cantine Riunite
Aanbieding
Rode Wijn Rode Wijn
Halfzoete Halfzoete
Italië Italië
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
10,38 € 8,82 €
1.5 l (5,88 € * / 1 l)
Lambrusco Dolcezza Rosso Emilia Romagna IGT - Cantine Riunite
Rode Wijn Rode Wijn
Halfzoete Halfzoete
Italië Italië
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
7,28 €
0.75 l (9,71 € * / 1 l)
Lambrusco Grasparossa frizzante secco DOC - Cantina Puianello
Rode Wijn Rode Wijn Mousserende wijn
droge - dry- sec droge - dry- sec
Italië Italië
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
10,68 €
0.75 l (14,24 € * / 1 l)
bio bio
Lambrusco Rosso Bio - Cantine Riunite
bio bio
Mousserende wijn Mousserende wijn
Halfzoete Halfzoete
Italië Italië
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
7,18 €
0.75 l (9,57 € * / 1 l)
Lambrusco Primabolla Amabile frizzante DOC - Cantina Puianello
Rode Wijn Rode Wijn Mousserende wijn
mild - doux - sweet - dolce mild - doux - sweet - dolce
Italië Italië
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
8,58 €
0.75 l (11,44 € * / 1 l)
bio bio
vegan vegan
Lambrusco Doc Fratello Sole Semisecco - Cantine Riunite
bio bio
vegan vegan
Mousserende wijn Mousserende wijn
Halfdroge Halfdroge
Italië Italië
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
10,88 €
0.75 l (14,51 € * / 1 l)
Reggiano Lambrusco Rosso Emilia DOC - Cantine Riunite
Rode Wijn Rode Wijn
mild - doux - sweet - dolce mild - doux - sweet - dolce
Italië Italië
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
6,78 €
0.75 l (9,04 € * / 1 l)
Link Rosé Millesimato Brut Modena DOC - Ferro 13
2022
Mousserende wijn Mousserende wijn
brut - bruto brut - bruto
Italië Italië
Venetien (IT) Venetien
17,76 €
0.75 l (23,68 € * / 1 l)
Lambrusco Grasparossa di Castelvetro Amabile Frizzante DOC - Villa di Corlo
2022
Rode Wijn Rode Wijn
mild - doux - sweet - dolce mild - doux - sweet - dolce
Italië Italië
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
11,28 €
0.75 l (15,04 € * / 1 l)
Unico Lambrusco di Sorbara DOC - Cantina Divinja
2020
Rode Wijn Rode Wijn Mousserende wijn
Demi-sec - Medium Dry - Abboccato - Semi-Seco Demi-sec - Medium Dry - Abboccato - Semi-Seco
Italië Italië
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
10.167,05 €
0.75 l (13.556,07 € * / 1 l)
Il Morro Lambrusco Salamino DOP - Cantina Divinja
2020
Rode Wijn Rode Wijn Mousserende wijn
Droge Droge
Italië Italië
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
10.167,05 €
0.75 l (13.556,07 € * / 1 l)
Sigillo Lambrusco di Sorbara - Cantina Divinja
2020
Rode Wijn Rode Wijn Mousserende wijn
Droge Droge
Italië Italië
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
10.167,05 €
0.75 l (13.556,07 € * / 1 l)
-
2022
Rode Wijn Rode Wijn Mousserende wijn
droge - dry- sec droge - dry- sec
Italië Italië
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
12,98 €
0.75 l (17,31 € * / 1 l)
Aanbieding
18er Vorteils-Weinpaket - Lambrusco Rosso Emilia IGT - Cantine Riunite
Aanbieding
114,84 € 110,98 €
13.5 l (8,22 € * / 1 l)
Rose di Bacco Lambrusco Bianco Amabile Emilia-Romagna IGT - Chiarli
Witte wijn Witte wijn Mousserende wijn
Halfzoete Halfzoete
Italië Italië
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
7,48 €
0.75 l (9,97 € * / 1 l)
Aanbieding
12er Vorteils-Weinpaket - Lambrusco Rosso Emilia IGT - Cantine Riunite
Aanbieding
76,56 € 74,98 €
9 l (8,33 € * / 1 l)
Rose di Bacco Lambrusco Rosso Amabile Emilia-Romagna IGT - Chiarli
Rode Wijn Rode Wijn
Halfzoete Halfzoete
Italië Italië
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
7,48 €
0.75 l (9,97 € * / 1 l)
Aanbieding
TIP!
6er Vorteils-Weinpaket - Lambrusco aus Italien
Aanbieding
TIP!
49,08 € 47,98 €
4.5 l (10,66 € * / 1 l)

Parels in een glas: de fascinatie van Lambrusco wijn

Lambrusco - een naam die de harten van wijnliefhebbers sneller doet kloppen. Deze sprankelende Italiaanse wijn is synoniem geworden voor verfrissend en geraffineerd genieten. Met zijn levendige koolzuur, rijke geschiedenis en brede waaier aan smaken geniet Lambrusco wereldwijde populariteit. Laten we eens diep in de wereld van deze geweldige wijn duiken en onthullen wat hem zo speciaal maakt.

Lambrusco is een zeer oude, rode druivensoort uit Italië. Er wordt aangenomen dat deze rode wijn al ten tijde van de Etrusken werd verbouwd. Er zijn meer dan 60 variëteiten in de Lambrusco-familie. De bekendste zijn de Lambrusco Salamino, Lambrusco Maestri, Lambrusco Grasparossa en Lambrusco Sorbara.

Lambrusco uit Emilia-Romagna

De wijngaardoppervlakte beplant met Lambrusco wijnstokken in Italië bedraagt meer dan 10.000 hectare. Lambrusco wordt voornamelijk verbouwd in de wijnregio Emilia-Romagna. Deze Italiaanse rode wijn wordt echter ook verbouwd in Lombardije, Apulië, Sicilië en Piemonte.

Oorsprong en diversiteit: een reis door de wijngaarden van Emilia

Geschiedenis en oorsprong

De geschiedenis van Lambrusco wijn gaat terug tot het oude Rome, waar de eerste sporen van de druivensoort werden gevonden. Oorspronkelijk komt Lambrusco uit de regio Emilia-Romagna in Noord-Italië. Om precies te zijn uit de provincies Modena, Reggio Emilia en Parma. De combinatie van klimaat, bodem en traditie maakt van Emilia-Romagna de ideale plek voor de Lambrusco-teelt.

De variëteit van Lambrusco

Onder de naam "Lambrusco" worden verschillende druivensoorten gegroepeerd. Ze hebben elk subtiele verschillen in aroma, kleur en smaak. Hier zijn enkele van de bekendste Lambrusco-variëteiten:

  1. Lambrusco di Sorbara: Licht, bloemig en verfrissend, vaak met een lichte kleur.
  2. Lambrusco Salamino: Intense, fruitige smaak met een diepe robijnrode kleur.
  3. Lambrusco Grasparossa: Sterk en vol, met een diepe kleur en tonen van bessen.
  4. Lambrusco Reggiano: Droge en elegante wijn, vaak langer gerijpt.

Een feest voor de zintuigen: aroma's en genot

De kunst van perlage

Het kenmerk van Lambrusco is ongetwijfeld zijn bruisende aard. Het perlage, of fijne koolzuur, geeft de wijn frisheid en levendigheid. Dit maakt Lambrusco een ideale keuze voor sociale gelegenheden en warme zomerdagen.

Lambrusco in een glas

Verscheidenheid aan aroma's en smaken

Lambrusco verrast met een brede waaier aan aroma's. Van vers rood fruit zoals kersen en aardbeien tot subtiele tonen van bloemen en kruiden. Elke slok onthult een nieuw facet. Afhankelijk van de variëteit en de productiestijl kan de smaak variëren van droog en verfrissend tot halfdroog of zelfs zoet.

Perfecte combinaties: Culinaire avonturen met Lambrusco

Traditionele Italiaanse keuken

Lambrusco is niet zomaar een wijn, maar een culinaire ervaring. In Italië wordt hij vaak geserveerd bij klassieke gerechten zoals parmaham, lasagne, pizza en antipasti. De levendige zuren en fruitige aroma's creëren een harmonieus evenwicht en versterken de smaken van het eten.

Internationale creativiteit

Buiten Italië biedt Lambrusco ruimte voor creatieve combinaties. Van hamburgerdiners tot keukens zoals Aziatisch of Mexicaans. Dankzij de veelzijdigheid van Lambrusco kun je smaakgrenzen overschrijden en nieuwe horizonten van genot ontdekken.

Lambrusco: een mousserende rode wijn

In Italië worden Lambrusco-druiven vooral gebruikt voor mousserende, fruitige rode en roséwijnen (= Lambrusco Frizzante). Enige tijd geleden werden deze Lambrusco Frizzante nog massaal geproduceerd. Ze konden niet ontbreken als alledaags drankje in een Italiaans restaurant. Tegenwoordig worden de kwaliteiten van de traditionele Lambrusco wijn weer steeds meer gewaardeerd.

Van droog tot zoet

Deze wijn is relatief droog en heeft een typische fruitig-bittere smaak. De traditionele Lambrusco-teelt is dus in staat om topwijnen te leveren die heel goed harmoniëren met de lokale keuken. Zulke Italiaanse wijnen worden door kleinere wijnboeren aangeboden onder de namen Lambrusco di Castelvetro, Lambrusco di Sorbara en Lambrusco di Salamino di Santa Croce. Lambrusco-druiven worden echter niet alleen gebruikt voor mousserende wijnen, maar ook voor heerlijke stille wijnen.

Intense kleur en laag alcoholpercentage

Lambrusco wijnen worden gekenmerkt door hun intens rode kleur en lage alcohol. Volgens de DOC-reglementering mag deze niet hoger zijn dan 10,5% per volume. Ze ruiken naar kersen en aardbeien en bevatten weinig tannine. Ze hebben een verfrissend zuurtje en smaken lichtjes bitter.

Soms droog, soms zoet, maar bijna altijd sprankelend

Rood, wit of rosé - Lambrusco is er in alle kleuren. In 99 van de 100 gevallen is het een mousserende wijn die zich droog of zoet presenteert. Lambrusco is vooral beroemd om het laatste. Een synoniem voor het zoete leven, de dolce vita. Lekker, ongecompliceerd en zonder opsmuk. De frisse Lambrusco wijnen zijn de perfecte metgezel voor zonnige dagen in een ligstoel onder een parasol.

Lambrusco vs. Fragolino

Lambrusco en Fragolino - dat zijn twee heerlijke wijnen. Het sprankelende, fruitige duo uit Italië biedt even zoet plezier voor alle gelegenheden. Beide mousserende wijnen komen uit de wijngaarden rond Modena - toeval? Nauwelijks. De lokale wijnboeren weten hoe ze het leven moeten vieren. Dus als je van Fragolino houdt, kun je niet verkeerd gaan met Lambrusco.

Lambrusco fles

De DOP regio's voor Lambrusco wijn uit Modena

Rond de stad Modena is het teeltgebied voor Lambrusco verdeeld in vier DOP regio's. Elk gebied heeft zijn eigen terroir. Elk met zijn eigen terroir, elk met typische variëteiten van de Lambrusco druif.

  • Sorbara: Lambrusco van de BOB Sorbara wordt gevinifieerd uit de Lambrusco di Sorbana druivensoort met dezelfde naam. De variëteit produceert slechts een lage opbrengst, waardoor de wijnen een gewilde zeldzaamheid zijn. De wijnstokken staan aangeplant op de losse en zanderige alluviale grond tussen de Secchia en Panaro rivieren.

  • Salamino di Santa Croce: Ten noorden van Modena ligt het gehucht Capri. Van hieruit heeft de Lambrusco wijnstok zich verspreid over het omliggende platteland. De lokale wijnboeren richten zich vooral op de Lambrusco-variëteit Salamino, die rijke oogsten oplevert. Volgens de richtlijnen van de DOP mogen andere Lambrusco variëteiten en Fortana, de zogenaamde Uva d'Oro, ook in kleine mate worden gebruikt. Op de vruchtbare laaglanden, met zand, slib en klei, worden robijnrode Lambrusco-wijnen met violette reflecties geproduceerd. In de mond is de wijn fris, fruitig en lichtzuur. Perfect voor de Emiliaanse keuken, die heerlijke pasta's en gebraad biedt.

  • Modena: Lambrusco di Modena is gebaseerd op alle Lambrusco-druivenrassen die binnen de stadsgrenzen groeien. Deze cuvée werd al in het midden van de 18e eeuw gecreëerd en heeft tot op de dag van vandaag niets aan kwaliteit ingeboet.

  • Grasparossa di Castelvetro: De Lambrusco Grasparossa wijnstokken gedijen van de droge gebieden van de heuvels tot de laaglanden. Dankzij de diversiteit van de bodem ontwikkelt Lambrusco Grasparossa di Castelvetro zich tot een gestructureerde en volle mousserende wijn.

Conclusie: Een sprankelend erfgoed van de Italiaanse wijnwereld

Lambrusco wijn heeft zich door de eeuwen heen weten te vestigen als een fascinerende wijnoptie. Zijn bruisende aard, aromatische diversiteit en culinaire veelzijdigheid maken hem tot een begeleider voor vele gelegenheden. Als traditionele Italiaanse aanvulling of als innovatieve wijn voor moderne kenners. Lambrusco blijft een parel in de wijnwereld. Ontdek de magie van deze sprankelende creatie en dompel jezelf onder in een onvergelijkbaar moment van genot.

In onze wijnwinkel vind je een ruim assortiment Lambrusco wijnen.

Dingen die u moet weten over Lambrusco
Welches Glas benutzt man zu Lambrusco?
Das richtige Weinglas für Lambrusco ist durchaus ein größerer Weißweinkelch.
Warum perlt Lambrusco?
Lambrusco durchläuft einen zweiten Gärprozess mit unvergorenem Most in einem Druckbehälter bei 2,5 bar. Dadurch bereichert sich der Wein an Kohlensäure und wird zum Perlwein. Alternativ durchläuft der Wein eine Flaschengärung, wie es beispielsweise traditionell beim Crémant oder auch Champagner geschieht.
Wie schmeckt Lambrusco?
Der typische Geschmack von Lambrusco ist fruchtig und etwas bitter mit einer erfrischenden Säure. Zudem legt sich auf die meisten Lambrusco Perlweine eine leichte Süße. Allerdings gibt es über 20 verschiedenen Lambrusco-Rebsorten und somit auch viele verschiedenen Aromen, die ein Lambrusco äußern kann. Nicht selten zeigt der Perlwein florale und fruchtige Noten nach Kirsche, Erdbeere, Veilchen, Himbeere und Brombeere.
Ist in Lambrusco Kohlensäure?
Lambrusco beinhaltet Kohlensäure, die sich entweder durch die zweite Gärung im Druckbehälter oder per Flaschengärung entwickelt.
Wo kommt Lambrusco her?
Der eigentliche Ursprung des Lambruscos ist ungewiss. Heute ist vor allem die nord-italienische Region Emilia-Romagna bekannt für den Anbau der beliebtesten Lambrusco Rebsorten. So wachsen um die Städte Modena, Reggio Emilia und Sorbara die Sorten Grasparossa, Salamino und Lambrusco di Sorbara. Diese sind besonders im lokalen Umfeld sehr beliebt.
Ist Lambrusco lieblich?
Ob ein Lambrusco lieblich oder trocken vinifiziert wird, entscheidet der Winzer. Ganz nach den Wünschen der Klientel kann er die Gärung durch einen Kälteschock stoppen. Je nachdem, wann die Gärung gestoppt wurde, hat der Perlwein viel oder wenig Restzucker. So entsteht entweder ein trockener oder lieblicher Lambrusco. Allerdings werden die italienischen Perlweine in der Regel trocken ausgebaut.
Wie trinkt man Lambrusco?
Lambrusco sollte jung getrunken werden. Die ideale Trinktemperatur liegt zwischen 13 und 14 °C. Der fruchtig-spritzige Perlwein zeigt besonders im Sommer seine Stärken. Er bietet sich auch als Bestandteil in erfrischenden Cocktails an.
NACH OBEN NACH OBEN
NACH OBEN