Wählen Sie Ihr Lieferland, um in Ihrer Sprache und Währung zu bestellen!
Choose your delivery country to order in your language and currency!
Choisissez votre pays de livraison pour commander dans votre langue et votre devise!
¡Elija su país de entrega para pedir vino en su idioma y moneda!
Scegli il tuo paese di consegna per ordinare vino nella tua lingua e valuta!
Wybierz kraj dostawy, aby zamówić wino w swoim języku i walucie!
Escolha o seu país de entrega para encomendar vinho na sua língua e moeda!
Vyberte si zemi doručení a objednejte si víno ve vašem jazyce a měně!
Vyberte si krajinu dodania a objednajte si víno vo vašom jazyku a mene!
Vælg dit leveringsland for at bestille vin på dit sprog og valuta!
Vælg dit leveringsland for at bestille vin på dit sprog og valuta!
Alegeți țara de livrare pentru a comanda vin în limba și moneda dvs.!
Выберите страну доставки, чтобы заказать вино на вашем языке и в валюте!
Изберете вашата страна на доставка, за да поръчате вино на вашия език и валута!
Tria el teu país de lliurament per demanar vi en el teu idioma i moneda!
Odaberite svoju zemlju isporuke kako biste naručili vino na vašem jeziku i valuti!
Valige oma kohaletoimetamise riik, et tellida vein oma keeles ja valuutas!
Valitse toimitusmaasi tilataksesi viiniä omalla kielelläsi ja valuutassasi!
Επιλέξτε τη χώρα παράδοσης για να παραγγείλετε κρασί στη γλώσσα και το νόμισμά σας!
בחר במדינת המשלוח שלך כדי להזמין יין בשפה ובמטבע שלך!
Válassza ki a szállítási országot, hogy bort rendeljen az Ön nyelvén és pénznemében!
Veldu afhendingarland til að panta vín á tungumáli þínu og gjaldmiðli!
Izvēlieties savu piegādes valsti, lai pasūtītu vīnu savā valodā un valūtā!
Pasirinkite pristatymo šalį, kad galėtumėte užsisakyti vyno savo kalba ir valiuta!
Изберете ја вашата земја на испорака на ред на вашиот јазик и валута вино!
Dilinizde ve para biriminizde şarap sipariş etmek için teslimat ülkenizi seçin!
Välj ditt leveransland för att beställa vin på ditt språk och valuta!

Nero d'Avola, de traditionele en vandaag de dag wereldwijd gewaardeerde rode druivensoort uit Sicilië, ontwikkelt zich onder warmte en mediterrane winden tot een complexe rode wijn. Donker robijnrood, bijna zwart zoals de druiven doen vermoeden, vormt de goed gestructureerde body, die weet te overtuigen met een aangename zuurgraad en hartig fruit.

Filter schließen
von bis
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
 
 
 
 
 
 
 
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Für die Filterung wurden keine Ergebnisse gefunden!
Corvo Rosso Terre Siciliane 2019 - Duca di Salaparuta
Corvo Rosso Terre Siciliane 2019 - Duca di Salaparuta
Rode Wijn Droge Italië Sizilien (IT) Terre Siciliane IGT (IT)
7,74 € *
0.75 l (10,32 € * / 1 l)
70217-IT-RW-BL-044-11
TIPP!
Don Mannarone Rosso Terre Siciliane IGT 2019 - Mánnara
Don Mannarone Rosso Terre Siciliane IGT 2019 - Mánnara
Rode Wijn Halfzoete Italië Sizilien (IT) Terre Siciliane IGT (IT)
10,83 € * 9,62 € *
0.75 l (12,83 € * / 1 l)
70015-IT-RW-BL-002-13
TIPP!
TANK No 26 Nero d'Avola Appassimento IGT 2020 - Cantine Minini
TANK No 26 Nero d'Avola Appassimento IGT 2020 - Cantine Minini
Rode Wijn Appassimento Droge Italië Sizilien (IT) Terre Siciliane IGT (IT)
9,73 € * 8,80 € *
0.75 l (11,73 € * / 1 l)
70125-IT-RW-NA-007-14
Corvo Rosa Terre Siciliane 2020 - Duca di Salaparuta Corvo Rosa Terre Siciliane 2020 - Duca di Salaparuta
Roséwijnen Droge Italië Sizilien (IT) Terre Siciliane IGT (IT)
7,74 € *
0.75 l (10,32 € * / 1 l)
70217-IT-RO-BL-002-12
10% Ammasso Rabatt
Ammasso Rosso Sicilia IGT 2018 - Barone Montalto Ammasso Rosso Sicilia IGT 2018 - Barone Montalto
Rode Wijn Halfdroge Italië Sizilien (IT) Terre Siciliane IGT (IT)
16,23 € * 14,61 € *
0.75 l (19,48 € * / 1 l)
70007-IT-RW-BL-027-10
Nero d'Avola Sicilia DOC 1,0 l 2019 - Collezione Il Mio
Nero d'Avola Sicilia DOC 1,0 l 2019 - Collezione Il Mio
Rode Wijn Droge Italië Sizilien (IT) Sicilia DOC (IT)
7,20 € *
1 l
70015-IT-RW-BL-041-12
TIPP!
Cygnus Sicilia DOC 2015 - Tenuta Regaleali Cygnus Sicilia DOC 2015 - Tenuta Regaleali
Rode Wijn Droge Italië Sizilien (IT) Sicilia DOC (IT)
15,21 € *
0.75 l (20,28 € * / 1 l)
70235-IT-RW-BL-057-10
Lamùri Nero d'Avola Sicilia DOC 2017 - Tenuta Regaleali
Lamùri Nero d'Avola Sicilia DOC 2017 - Tenuta Regaleali
Rode Wijn Droge Italië Sizilien (IT) Sicilia DOC (IT)
12,05 € *
0.75 l (16,07 € * / 1 l)
700235-IT-RW-NA-001-11
6er Vorteils-Weinpaket Don Mannarone Terre Siciliane IGT 2019 - Mánnara
6er Vorteils-Weinpaket Don Mannarone Terre Siciliane IGT 2019 - Mánnara
64,98 € * 53,89 € *
4.5 l (11,98 € * / 1 l)
70015-IT-RW-BL-002-6X
Rosso Del Conte Contea di Sclafani DOC 2014 - Tenuta Regaleali Rosso Del Conte Contea di Sclafani DOC 2014 - Tenuta Regaleali
Rode Wijn Droge Italië Sizilien (IT) Contea di Sclafani DOC (IT)
39,00 € *
0.75 l (52,00 € * / 1 l)
402102-07
Glicine Rosso Terre Siciliane 2020 - Duca di Salaparuta
Glicine Rosso Terre Siciliane 2020 - Duca di Salaparuta
Rode Wijn Droge Italië Sizilien (IT)
7,59 € *
0.75 l (10,12 € * / 1 l)
70217-IT-RW-BL-045-12
- 18er Vorteils-Weinpaket Don Mannarone Terre Siciliane IGT 2019 - Mánnara
194,92 € * 158,66 € *
13.5 l (11,75 € * / 1 l)
70015-IT-RW-BL-002-18X
- Nero d'Avola Syrah 2019 - Roccaperciata
Rode Wijn Droge Italië Sizilien (IT)
6,36 € *
0.75 l (8,48 € * / 1 l)
70011-IT-RW-BL-0159-10
Don Leo Nero d'Avola Sicilia IGT 2018 - Casa Vinicola Minini Don Leo Nero d'Avola Sicilia IGT 2018 - Casa Vinicola Minini
Rode Wijn Droge Italië Sizilien (IT)
5,75 € *
0.75 l (7,67 € * / 1 l)
70011-IT-RW-NA-524-11
Chiaramonte Nero d'Avola Sicilia IGT 2018 - Firriato Chiaramonte Nero d'Avola Sicilia IGT 2018 - Firriato
Rode Wijn Droge Italië Sizilien (IT)
10,13 € *
0.75 l (13,51 € * / 1 l)
70011-IT-RW-NA-007-11
Nero d'Avola Terre Siciliane IGT 2019 - Cusumano Nero d'Avola Terre Siciliane IGT 2019 - Cusumano
Rode Wijn Droge Italië Sizilien (IT) Terre Siciliane IGT (IT)
9,30 € *
0.75 l (12,40 € * / 1 l)
70125-IT-RW-NA-001-10
1 von 8

Nero d'Avola wijn - zuiden, zon en Sicilië

Nero d'Avola was vroeger een versneden wijn, maar is nu een topwijn van hoge kwaliteit en bekroond met een prijs. Nero d'Avola wordt beschouwd als het meest succesvolle exportproduct van Sicilië, samen met amandel, olijfolie en de zoete dessertwijn Marsala. Ga mee op reis en ontdek oude steden, Siciliaanse prinsen en het zwart van Avola.

Nero d'Avola wijnstok op de wijnstok

Zwart en toch kleurrijk - Nero d'Avola rode wijn

Nero d'Avola-wijn is veruit de meest geteelde druivensoort op Sicilië. Hij maakt indruk met krachtig fruit, een soepele structuur en de dieprode kleur. Vanwege deze facetten werd de Nero d'Avola lange tijd gebruikt als mengwijn en vond zelfs zijn weg naar Frankrijk. Met de Siciliaanse druif vonden onder meer Merlot, Cabernet Sauvignon, Shiraz en plaatselijk ook Frappato een kleurintensieve en fruitige partner. Rond 1990 hebben Siciliaanse wijnboeren een trend gezet met een nieuw begrip en single-varietal Nero d'Avola rode wijnen. Vandaag is de rode wijn van de zwarte en geconcentreerde druiven internationaal erg in trek en heeft hij al menige prijs gewonnen. Vanaf dat moment hielden de wijnboeren zich natuurlijk bezig met de teelt van Nero d'Avola, ook bekend onder de namen Calabrese of principe Siciliano. Dit laatste duidt op de grote betekenis van de rode druivensoort, aangezien de variëteit plaatselijk Siciliaanse prins, principe Siciliano wordt genoemd. 

Het karakter van Sicilië in een fles - de smaak van de Nero d'Avola rode wijnSicilië landschap

Een Nero d'Avola is een complexe rode wijn, rond en zacht, die vooral accenten legt door zijn robijnrode en donkere kleur. Daarnaast zijn het de goede structuur en het pittige fruit die de populariteit van deze Italiaanse druivensoort verklaren. Het gehemelte wordt omhuld door fruitige hints, zoals braam, kers en pruim, waaraan tonen van jam, zoethout en zelfs leer zijn toegevoegd. Idealiter zijn ook chocolade en mediterrane specerijen te bespeuren in de volle body. De Nero d'Avola is altijd fruitig, vooral als de rode wijn in roestvrijstalen tanks is gerijpt. Daarentegen ontwikkelt de wijn zich steviger wanneer hij op hout wordt gerijpt - in beide gevallen populair, in sommige gevallen bekroond.

Nero d'Avola Terre Siciliane - Wijndruivenras van Sicilië

IGT Terre Siciliane 

Het kwaliteitsniveau IGT, afkorting van Indicazione Geografica Tipica, beschrijft de lokale wijn van de regio. Met de IGT Terre Siciliane, voorheen Sicilia IGT, maakt Sicilië ook aanspraak op deze status, die staat voor waardevolle wijnen van landwijnkwaliteit. Anders dan in Duitsland wordt de Siciliaanse landwijn meestal beschouwd als kwaliteitswijn, die wordt geserveerd om te eten, te delen en te genieten. 

Productiegebied van IGT Terre Siciliane-wijnen

Bijna overal op Sicilië worden wijngaarden gecultiveerd volgens de richtlijnen van de IGT Terre Siciliane. Daardoor verschillen de verschillende regio's gedeeltelijk drastisch van elkaar. Het noorden wordt voornamelijk door bergketens doorsneden, het zuidwesten en midden van Sicilië zijn nog heuvelachtig, en in het zuiden bevindt zich een uitgestrekte hoogvlakte. In het oosten domineert de Etna, de vulkanische bodem biedt een zeer bijzonder terroir, dat ideale omstandigheden belooft, vooral voor Siciliaanse witte wijnen en rosé wijnen. Het hele eiland in de Middellandse Zee heeft veel zon en een verkoelende wind - dit komt de vegetatie op de wijngaard ten goede.

Cuvée Nero d'Avola - met Merlot en Syrah 

Lange tijd werd Nero d'Avola algemeen beschouwd als een assemblagewijn. En ook nu nog heeft de rode wijn niets van zijn potentieel voor cuvées verloren. De dichte structuur en de robijnrode kleur passen bij het karakter van Merlot of Syrah. De 2017 Nero d'Avola Merlot IGT van het wijnhuis Vaccaro, bijvoorbeeld, presenteert zich met sterk fruit en fluweelzachte body - gewoon met de sterke punten van Nero d'Avola en Merlot. Niet minder populair is de samenstelling van Nero d'Avola en Syrah. De evenwichtige en pittige cuvée is een overtuigende begeleider van de Italiaanse keuken - vooral van gerijpte kazen - of gewoon om van te genieten.

Nero d'Avola Rosé

De veelgelaagde kleine en donkere druiven zijn ook de eerste keuze voor de vinificatie van Roséwijnen op Sicilië. Ze geven de Rosé een speelse lichtheid, die zonnige dagen en stemmige nachten verrijkt met volledig rijp en pittig fruit. Samen met de verfrissende mineraliteit en de karakteristieke tonen van framboos en braam, is het de informele smaak die de Nero d'Avola Rosé wijnen tot een zonovergoten smaakervaring maakt. 

Marsala - Zoetigheid uit Sicilië

Marsala, een dorp dat ook buiten de kusten van Sicilië bekend is, gebruikt ook het druivenras Nero d'Avola om meer structuur en een uitnodigende kleur in zijn Marsala dessertwijn te brengen.

Oorsprong van de Nero d'Avola wijn 

Avola in de provincie SyracuseHet centrum van de Nero d'Avola is natuurlijk Avola, de Siciliaanse stad in de zuidelijke provincie Syracuse. Al sinds de oudheid wordt hier wijn verbouwd, niet in de laatste plaats dankzij de Griekse kolonisten die wijnstokken cultiveerden die vanuit Syracuse naar Taormina waren meegebracht. Bijna heel Sicilië is bedekt met wijngaarden beplant met Nero d'Avola. Alleen rond de Etna wordt deze druivensoort niet geteeld. Noto en Pachino zijn andere bekende wijnbouwgebieden, waar enkele van de beste rode Nero d'Avola-wijnen vandaan komen. Het zonnige en droge weer en de voedzame vulkanische bodem van Sicilië, die rijk is aan kiezels en klei, zijn gewoon voorbestemd voor de traditionele druivensoort. De steenachtige ondergrond geeft de wijnstokken, die dicht bij de grond staan, warmte, ook 's nachts, tot de volle rijpheid resulteert in de handoogst in september. 

 

 

Beroemde wijnhuizen van Sicilië

In de verscheidenheid aan wijnen die door onze sommeliers worden verzameld, zult u enkele van de beroemdste en internationaal bekendste wijnhuizen van Sicilië ontdekken.

  • Barone Montalto
  • Cantine Minini
  • Paolini
  • Cusumano
  • Duca di Salaparuta
  • Feudo Arancio
  • Firriato
  • Planeta
  • Sallier de la Tour
  • Tasca d'Almerita

Calabrese en Nero d'Avola - Etymologie en oorsprong 

Dankzij zijn donkere body heeft zich de naam Nero d'Avola ontwikkeld, wat zich laat vertalen als Zwart van Avola. De tweede naam - Calabrese - suggereert een oorsprong uit Calabrië, maar andere afleidingen zijn waarschijnlijk. De eerste vermelding van het druivenras gebeurde in 1696 door de botanicus Francesco Cupani onder de naam Calavrisi, dialect voor Calabrese. Deze naam zou kunnen verwijzen naar Calaulisi, dat op zijn beurt kan zijn afgeleid van Caia Avola - de druif uit Avola.

Volgens een andere theorie verhandelden kooplieden Nero d'Avola-wijn uit Sicilië als Calabrese, omdat Calabrië soms veel populairdere wijn produceerde. Iets soortgelijks is reeds gebeurd met Sangiovese of Canaiolo Nero, onder wier synoniemen ook Calabrese te vinden is. Andere synoniemen voor Nero d'Avola zijn Calabrese d'Avola, Calabrese Dolce, Niureddu Calavrisi en Calabrese di Vittoria.

Waar de naam ook vandaan komt - het belangrijkste is dat de Nero d'Avola uit Sicilië komt. Hoewel ook Australië, de VS en Malta een of andere wijngaard aanplanten.

Nero d'Avola - hoge kwaliteit met DOC-status

De Siciliaanse Nero d'Avola wordt algemeen beschouwd als een rode wijn van zeer hoge kwaliteit. Niettemin ontwikkelen de wijnen zich naar gelang van het plaatselijke terroir op de meest uiteenlopende wijze, zodat menige appellation bekroond werd met de DOC (Denominazione di origine controllata) en IGT (Indicazione Geografica Tipica) of IGP (Indicazione Geografica Protetta) status. Vooral de Nero d'Avola rode wijnen uit het pittoreske barokstadje Noto hebben naast de DOC-status internationale faam. Bovendien worden talrijke rode Nero d'Avola-wijnen ook geperst als IGT - tegenwoordig eerder IGP. De rode wijnen van de IGT, die over het algemeen bestemd zijn voor landwijnen, hebben al vele prijzen gewonnen, zoals de gouden medaille op de "International Wine & Spirit Competition". Consequent hoge kwaliteit, te danken aan de beste groeiomstandigheden en uitstekend werk in de wijnkelder - de Nero d'Avola wijn is een uitstekende Italiaanse rode wijn, die in de toekomst maar één weg kent: van het glas naar het gehemelte.

De wijnbouwgebieden voor Nero d'Avola en wijn uit Sicilië

Hoewel het centrum van de Nero d'Avola-wijn in het zuiden van het eiland ligt, wordt de druivensoort over het hele eiland verbouwd. Maar Sicilië heeft ook meer te bieden, zoals de dessertwijn Marsala of de verfrissende wijnen van de Etna. Afhankelijk van het teeltgebied openen zich verschillende facetten van het terroir, die specifieke druivenrassen bevoordelen. 

DOC-productiegebieden van Sicilië

Marsala

Rond de havenstad Marsala, ingebed in het westen van het eiland, strekt zich de Marsala DOC uit, die vooral bekend is om de beroemde dessertwijn. Volgens de richtlijnen van de DOC worden dan ook bijna uitsluitend druivenrassen geteeld die voor Marsala zijn toegestaan, waaronder Nero d'Avola samen met andere witte en rode rassen.

Menfi

Met de DOC Menfi beschikken de provincies Agrigento en Trapani over een teeltgebied van hoge kwaliteit, dat zowel witte wijnen als rode wijnen van de hoogste kwaliteit voortbrengt. Uiteraard mogen alleen geselecteerde druivenrassen worden gebruikt voor de wijnen van de DOC Menfi. Chardonnay, Grecanico, Sangiovese en natuurlijk Nero d'Avola.

Alcamo

Ook in het westen van het eiland ligt Alcamo, een DOC-benaming niet ver van de stad Palermo. Het Siciliaanse wijnbouwgebied heeft veel te bieden, van blended wijnen tot single-varietal wijnen. Onder hen, bijvoorbeeld, Alcamo Rosso en Alcamo Rosato. Voor de eerste is ten minste 60% Nero d'Avola vereist en voor de Rosato worden ook graag de donkere druiven gebruikt.

Faro

FaroIn het noordoostelijke puntje van Sicilië ligt de DOC-regio Faro, met de stad Messina als centrum. Hier worden uitstekende wijnen met een uniek karakter geproduceerd. De druivensoort Nero d'Avola is hier slechts in kleine hoeveelheden te vinden, in plaats daarvan ligt de nadruk op de rassen Nerello Mascalese en Nerello Cappuccio. De grote hoogte en de koele temperaturen 's nachts zorgen voor een onvergelijkbare frisheid.

Cerasuolo di Vittoria

De Cerasuolo di Vittoria DOCG-wijn, uit het gelijknamige wijnbouwgebied, heeft een eigen lijst met richtlijnen waarin de druivensoorten en de oogst duidelijk worden beschreven. Het vereist een aandeel van 50 tot 70% Nero d'Avola, aangevuld met Frappato. De druiven hiervoor groeien van Ragusa tot Catania in het zuiden van het eiland 

 

Eloro

Niet ver van Cerasuolo die Vittoria liggen de wijngaarden van het teeltgebied Eloro, dat vooral bekend is om zijn rosé en rode wijnen. Zo groeien tussen Syracuse en Ragusa, in het midden waarvan de stad Noto ligt, de Pignatello, de Frappato en de Nero d'Avola, die volgens de DOC-voorschriften het merendeel van de bijna zuivere cépagewijnen uitmaken.

Etna De Etna

Aan de voet van de machtige Etna, groeien de wijnstokken op een vulkanische bodem die rijk is aan mineralen. Vooral de witte druivensoorten gedijen goed onder deze omstandigheden, vooral de druivensoorten Carricante, Catarratto Bianco en Trebbiano. Wat de rode wijn betreft, is de belangrijkste variëteit de Nerello Mascalese, die in 80% van de wijn aanwezig moet zijn voor DOC-wijnen uit de Etna.

Malvasia delle Lipari

De Liparische eilanden ten noorden van Sicilië zijn beroemd om de zoete witte wijn Malvasia, die wordt geperst uit Malvasia di Sardegna en Korinthiaki. Zo neemt de DOC Malvasia delle Lipari een bijzondere plaats in, omdat er van de typische Siciliaanse druivenrassen weinig tot geen sporen meer te vinden zijn. 

Pantelleria

PantelleriaHetzelfde geldt voor het eiland Pantelleria, waar vooral likeuren, mousserende wijnen en parelwijnen worden geperst onder de DOC Pantelleria. Vooral de Moscato di Pantelleria geniet op het eiland en daarbuiten een grote faam. De belangrijkste variëteit van het kleine mediterrane eiland is de Muscat d'Alexandrie, die in bijna alle wijnen van Pantelleria wordt aangetroffen.

 

 

 

Interessante feiten over de Nero d'Avola rode wijn Wijnmakerij in Sicilië

Wat is Nero d'Avola?

Nero d'Avola is een traditioneel druivenras van hoge kwaliteit, dat bijna uitsluitend op het eiland Sicilië voorkomt. Vandaag de dag is meer dan 20.000 hectare van de bebouwde oppervlakte beplant met de edele wijnstok. In het verleden werd de Nero d'Avola beschouwd als een mengwijn, maar sinds de jaren negentig geniet de rode wijn internationale bekendheid. Nero d'Avola wordt meestal gevinifieerd als rode wijn, maar vindt ook meer en meer aanhangers als roséwijn. 

Andere namen voor Nero d'Avola zijn: 

  • Calabrese 
  • Principe Siciliano 
  • Calabrese Dolce 
  • Calabrese di Vittoria
  • Niureddu Calavrisi

Hoe lang kan Nero d'Avola rode wijn worden bewaard?

Nero d'Avola rode wijnen hebben een goed bewaarpotentieel. Het is aan te bevelen de wijn binnen de eerste 5 tot 7 jaar te drinken, maar sommige robuust ontwikkelde wijnen zijn tot 10 jaar houdbaar. Om ervoor te zorgen dat de Nero d'Avola na deze tijd nog steeds lekker smaakt, moet hij op een koele, donkere en droge plaats worden bewaard. 

Hoe lang is een geopende fles Nero d'Avola wijn houdbaar?

Een geopende fles Nero d'Avola moet binnen de eerste twee dagen na opening worden opgedronken. Anders bepaalt de vulling van de fles hoe lang de wijn zijn karakter behoudt. Als de fles nog goed gevuld is, is de wijn tot 7 dagen houdbaar in de koelkast en luchtdicht afgesloten. Minder vulling betekent minder dagen - een halve fles is dus goed voor 3 dagen. Met een flessendop kan de houdbaarheid van een geopende fles weer worden verlengd. 

Voedingsadviezen voor Nero d'Avola

Nero d'Avola past bijna in de hele Italiaanse keuken. Of het nu gaat om pizza, polenta of gegrilde gerechten - de krachtige vrucht begeleidt alle soorten gerechten met bravoure en smaak. Een Nero d'Avola uit de stalen tank is ook ideaal bij gebraden hertenzadel met aardappelgratin of salsiccia.

Wat is de ideale drinktemperatuur voor Nero d'Avola-wijnen?

De drinktemperatuur voor Nero d'Avola rode wijnen ligt rond 16°C tot 18°C. 

Tip van de sommelier

In de zomer kan de Siciliaanse wijn ook een absoluut genot zijn wanneer hij licht gekoeld is. Zet de wijn gewoon een half uur in de koelkast alvorens hem te openen. 

Als de wijn rechtstreeks uit de kelder komt, wordt aanbevolen de Nero d'Avola rode wijn te chambreren, d.w.z. langzaam op drinktemperatuur te brengen. Uitgeschonken in een wijnkaraf bereikt de wijn zijn ideale temperatuur en belooft hij een grandioze smaak.

Nero d'Avola wijn kopen, genieten van het zuiden

De beste rode Nero d'Avola wijnen, single-varietal, cuvée of rosé, vindt u bij VINELLO.nl. Onze sommeliers hebben voor u een uitgelezen selectie Siciliaanse wijnen van de traditionele druivensoort Nero d'Avola samengesteld, die u gemakkelijk vanaf de eerste bestelling op rekening kunt kopen. Bovendien bieden wij verschillende betalingsmogelijkheden, zodat u uw favorieten kunt bestellen volgens uw wensen. Zodra u uw winkelwagentje hebt gevuld, zijn uw wijnen snel onderweg naar u, veilig, klimaatneutraal en, vanaf een aankoopwaarde van 120€, zelfs vrij van verzendkosten. Hebt u vragen, verzoeken of informatie nodig over de wijde wereld van de wijn? Onze deskundige medewerkers staan tot uw beschikking op 0049 351 469 256 55 of via [email protected]

Uw voordeel, ons aanbod

Wij willen u inspireren met wijn, dus de aankoop hoort er al bij. Wij bieden u aan:

  • Aankoop op rekening, al vanaf de eerste bestelling
  • talrijke betalingsmogelijkheden
  • snelle, klimaatneutrale en veilig verpakte levering
  • gratis levering vanaf een aankoopwaarde van 120€
  • deskundig advies van een sommelier onder 0351 - 469 256 55 
  • 12 weken retourbeleid
  • Waardebonnen en interessante aanbiedingen per nieuwsbrief
  • een grote selectie van de beste wijnen, sterke dranken, koffie en delicatessen

Ontdek de karaktervolle Nero d'Avola rode wijnen van hoge kwaliteit uit de beste wijnjaren en geselecteerde wijnhuizen op VINELLO - uw partner voor goede smaak en beter genieten van het grootste eiland in de Middellandse Zee.

NACH OBEN