♥ Momenteel 19 447 wijnen alleen voor jou! ♥
Persoonlijk advies!
Veilige verpakking!
Betrouwbare verzending!
Filters sluiten
Für die Filterung wurden keine Ergebnisse gefunden!

Het familiebedrijf Knisper Winery is schilderachtig gelegen in de Palts stad Laumersheim. 

Wijnhuis Knipser Laumersheim Pfalz

Het wijnhuis van de familie Knipser uit de Pfalz - pioniers van de beste kwaliteitswijnen

De wijnbouw in de Pfalz wordt al sinds de oude Romeinen beoefend en heeft in Duitsland een positie verworven die staat voor de hoogste kwaliteit. Een van de redenen voor deze reputatie is het wijnhuis Knipser uit Laumersheim. In het noordelijke deel van de Vorderpfalz, schilderachtig gelegen tussen Bad Dürkheim en Grünstadt, creëren de gebroeders Knipser wijnjaar na wijnjaar wijnen met raskarakter. Unieke wijnen van hun oorsprong. Volker en Werner Knipser zetten een familietraditie voort die teruggaat tot 1876, met een voorbeeldige kwaliteit. In de jaren tachtig begonnen de twee op eigen verantwoordelijkheid het gemengde landbouwbedrijf van hun ouders te runnen. Maar de twee wisten al snel dat ze zich voor 110% op de wijnbouw wilden concentreren. Een mijlpaal in deze ontwikkeling was hun benoeming tot de Vereniging van Duitse Prädikat-wijngoederen, kortweg VDP, in 1993. Deze vereniging van Duitslands beste wijnbouwers staat al meer dan 100 jaar voor het hoogste streven naar kwaliteit en heeft de Duitse wijnbouw op onverwacht positieve wijze nieuw leven ingeblazen. De Knipsers zijn voor de Pfalz wat de VDP is voor Duitsland. Hun eigen zeer hoge normen hebben het pittoreske dorpje Laumersheim op de kaart van vele toprestaurants en op de tongen van de hele Duitse wijnwereld gebracht.

Knipser wijn - traditie ontmoet moderniteit

Traditie en innovatie sluiten elkaar in het vak van de Knipsers geenszins uit. Integendeel. In feite zijn ze van elkaar afhankelijk. Het wijnhuis Knipser is voortdurend bezig met vragen stellen, testen en ontwikkelen. Natuurlijk zijn er klassiekers als de Riesling uit de Pfalz of de Pinot Noir, die tot het beste behoren wat de wijnwereld te bieden heeft, maar er zijn ook andere druivenrassen van wereldklasse die hier een nieuw thuis hebben gevonden. Vooral de Bordeaux-druivenrassen Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Merlot, maar ook de Franse edele druif Syrah zijn stevig verankerd in Knipsers portfolio. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de beroemdste van alle Duitse Bordeaux-blends, de "Cuvée X", uit de Noordelijke Pfalz komt. Ook bij het wijnmaken hebben de Knipsers zich laten inspireren door het beste wat er op dat moment te drinken was - de Bordelais - eind jaren tachtig. Hun lidmaatschap van het Barrique Forum ondersteunt op indrukwekkende wijze hun ambities en geeft ons wijnen die bekoren door hun complexiteit en lange levensduur.

Cuvee-x van Knipser

De Pfalz biedt de beste omstandigheden voor de productie van topwijnen in het wijnhuis Knipser

Het ideale klimaat voor de wijnbouw bestaat niet, maar het bijzondere wel. Vooral in de Pfalz komen vele gunstige factoren samen om witte en rode wijnen van wereldklasse te produceren. Enerzijds biedt het imposante Pfälzerwald een unieke regenschaduw, die op zijn beurt, met slechts weinig neerslag, de wijnstokken tot topprestaties aanspoort. De bijna 2.000 uren zonneschijn per jaar zorgen voor een bijna mediterrane flair en de beste omstandigheden voor de wijnbouw, die ook uitstekend zijn voor Franse rode wijnsoorten. De knoestige wijnstokken werden in het gebied aangeplant op löss/leemgronden of gronden met een kalksteen-mergellaag. Op de helling is er aanzienlijk minder humus, maar meer van wat de wijnen hun onmiskenbare Pfalz-karakter geeft. De arme zandgronden van de Großkarlbacher Osterberg en de Laumersheimer Kapellenberg doen de wijnen fijn en delicaat lijken. Ze drinken bijna steigerend. Stevige kalksteenbodems die duizenden jaren oud zijn, worden aangetroffen in de Laumersheimer Kirschgarten, Laumersheimer Steinbuckel, Großkarlbacher Burgweg en Dirmsteiner Mandelpfad. De beste resultaten op deze harde bodems worden meestal behaald met Bourgondische druivenrassen zoals Chardonnay, Pinot Gris, Pinot Blanc en Pinot Noir. De locaties vormen dus de basis voor het succes van de Knipsers.

Knipsers: Jack van Palatin

Men krijgt niet de indruk dat de zeer goede pers of het grote aantal prijzen en fans de familie hebben veranderd. De "Pälzer Buben" zijn het liefst in de "Wingert" en in de kelder - en zorgen voor hun druiven en de wijn. Hoewel Feinschmecker, Gault&Millau en de gerenommeerde wijncriticus Eichelmann het domein allemaal het hoogste aantal punten toekennen, gaat het altijd om de beste wijnkwaliteit. En wat gebeurt er daarna? Stephan Knipser zal binnenkort de touwtjes volledig in handen hebben en ons jaar na jaar topwijnen voorschotelen waarvan we op ons gemak kunnen genieten.

Knipser Bestsellers Wijnen

  • Clarette Rosé droog - Knipser
  • Laumersheimer Kapellenberg Riesling- Knipser
  • Sauvignon Blanc droog - Knipser
  • Cuvée X - Knipser 

Verdere informatie over Weingut Knipser

Adres
Bedrijfsnamen:Weingut Knipser
Straat:Hauptstraße 47
Stad:67229 Laumersheim
Land:Duitsland
Regio:Palts
Continent:Europa
Contact & Web
Website:http://www.weingut-knipser.de/
E-Mail:[email protected]
Facebook:https://www.facebook.com/weingutknipser/
Telefoon:+49 6238 742
Fax:+49 62384377
Bedrijf
Jaar van oprichting:1876
Groep van ondernemingen:Weingut Knipser
Eigenaar:Stephan Knipser, Volker Knipser, Werner Knipser
Wijn
Gecultiveerde wijngaarden:Großkarlbacher Osterberg, Laumersheimer Kapellenberg, Großkarlbacher Burgweg, Laumersheimer Kirschgarten, Laumersheimer Steinbuckel, Dirmsteiner Mandelpfad
Bodemtype, Bodemkenmerken:Löß- und Kalkmergelauflage, Kalkstein, Sand, Kies
NACH OBEN NACH OBEN
NACH OBEN