Deze website maakt gebruik van cookies die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en die altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gebruiksgemak van deze website te vergroten, directe reclame te maken of interactie met andere websites en sociale netwerken te vergemakkelijken, worden alleen met uw toestemming geplaatst.
Konfiguration
Technisch vereist
Deze cookies zijn noodzakelijk voor de basisfuncties van de winkel.
Alle Cookies annehmen
Ausgewählter Shop
CSRF-Token
Cookie-instellingen
Individuelle Preise
Kundenspezifisches Caching
Session
Weiger alle cookies
Währungswechsel
Komfortfunktionen
Diese Cookies werden genutzt, um das Einkaufserlebnis noch ansprechender zu gestalten, beispielsweise für die Wiedererkennung des Besuchers.
Direct en helder, zonder kitsch en tierelantijnen, dat is wat de wijnen van Weingut Dr. Koehler kenmerkt. Zelfs de etiketten van de flessen, met hun cijfers en duidelijke vormen, laten onmiskenbaar zien dat hier niet om de zaken heen wordt gedraaid.
Wijnmakerij Dr. Koehler - Traditie sinds 1898
De Dr. Koehler Winery in Bechtheim bestaat al sinds 1898. In 2006 nam de familie Dreißigacker de 26 hectare wijngaarden en het landhuis Wilhelmine in het aangrenzende park over. Onder leiding van Christian Dreißigacker, een wijnbouwer uit het Rijn-Hessengebied, worden karaktervolle wijnen van hoge kwaliteit verbouwd, met behoud van traditionele waarden.
De wijngaarden van Dr. Koehler
De kwaliteit van de wijn begint in de wijngaard. De grond wordt uitsluitend biologisch bewerkt, de bodem wordt vergroend om hem gezond te houden en zo de wijnstokken een ideale basis te bieden voor een evenwichtige rijping. In de wijngaard van Dr. Koehler worden de volgende druivensoorten verbouwd:
Sauvignon Blanc
Pinot Gris
Pinot Blanc
Pinot Noir
Riesling
Chardonnay
Cabernet Sauvignon
Merlot
De grond wordt bemest met paardenmest en voor gewasbescherming worden uitsluitend biologische preparaten gebruikt. Dit draagt bij tot het behoud van een gezonde bodem, die - in combinatie met veel zonneschijn - ideale omstandigheden biedt voor de teelt van Koehler-wijnen.
In de kelder van Dr. Koehler
In de kelder gaat het om de rust en de tijd die de wijn krijgt om te rijpen en zo zijn karakter te ontwikkelen, dat typisch is voor de desbetreffende druivensoort. De gisting vindt plaats in roestvrijstalen tanks, sommige rijpen vervolgens in vaten.
Het nummer op het etiket van de fles staat voor het perceel waarvan de druiven afkomstig zijn, aangezien Dr. Koehler vrijwel uitsluitend druiven van één ras verbouwt.
VINELLO & Partner hebben uw toestemming nodig voor het gebruik van gegevens, bijv. om informatie over uw interesses weer te geven. Door op OK te klikken, wordt toestemming verleend. meer