♥ Momenteel 15 606 wijnen alleen voor jou! ♥
Persoonlijk advies!
Veilige verpakking!
Betrouwbare verzending!

Mousserende wijnen

(1.213)

Mousserende wijn schuimt prachtig, in welke vorm dan ook, uit alle hoeken van de wereld. 

Lees meer over Mousserende wijnen
Filters sluiten
von bis
%💰  
🏆  
24 h 🚀  
Für die Filterung wurden keine Ergebnisse gefunden!
Prosecco Spumante Brut DOC 1,5 l Magnum - Zonin
Mousserende wijn Mousserende wijn
brut - bruto brut - bruto
Italië Italië
Venetien (IT) Venetien
24,98 €
1.5 l (16,65 € * / 1 l)
Heredad Reserva Brut DO in GP - Segura Viudas
Mousserende wijn Mousserende wijn
brut - bruto brut - bruto
Spanje Spanje
Katalonien (ES) Katalonien
37,98 €
0.75 l (50,64 € * / 1 l)
Brut Nature - Champagne Drappier
Mousserende wijn Mousserende wijn
brut - bruto brut - bruto
Frankrijk Frankrijk
Champagne (FR) Champagne
46,98 €
0.75 l (62,64 € * / 1 l)
Aanbieding
Desiderio N°1 Prosecco Brut DOC - Desiderio N°1
Aanbieding
Mousserende wijn Mousserende wijn
brut - bruto brut - bruto
Italië Italië
Venetien (IT) Venetien
17,76 € 15,10 €
0.75 l (20,13 € * / 1 l)
bio bio
vegan vegan
Secco Blanc de Luki - Lukas Kesselring
bio bio
vegan vegan
Mousserende wijn Mousserende wijn
extra droog - extra dry extra droog - extra dry
Duitsland Duitsland
Pfalz (DE) Pfalz
10,98 €
0.75 l (14,64 € * / 1 l)
TIP!
Aimery Grande Cuvée 1531 Crémant Brut - Sieur d'Arques
TIP!
Mousserende wijn Mousserende wijn
brut - bruto brut - bruto
Frankrijk Frankrijk
Languedoc-Roussillon (FR) Languedoc-Roussillon
16,31 €
0.75 l (21,75 € * / 1 l)
il Fresco Prosecco Spumante Brut DOC 0,375 l - Villa Sandi
Mousserende wijn Mousserende wijn
brut - bruto brut - bruto
Italië Italië
Venetien (IT) Venetien
10,28 €
0.375 l (27,41 € * / 1 l)
Marca Oro Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG - Valdo
Mousserende wijn Mousserende wijn
Droge Droge
Italië Italië
Venetien (IT) Venetien
14,68 €
0.75 l (19,57 € * / 1 l)
Aviva Rose - Bodega Torre Oria
Mousserende wijn Mousserende wijn
mild - doux - sweet - dolce mild - doux - sweet - dolce
Spanje Spanje
Valencia (ES) Valencia
11,98 €
0.75 l (15,97 € * / 1 l)
Rosé Gold Spumante - Bottega
Mousserende wijn Mousserende wijn
droge - dry- sec droge - dry- sec
Italië Italië
Venetien (IT) Venetien
25,98 €
0.75 l (34,64 € * / 1 l)
TIP!
Crémant de Loire Brut Blanc Excellence - Bouvet Ladubay
TIP!
Mousserende wijn Mousserende wijn
brut - bruto brut - bruto
Frankrijk Frankrijk
Val de Loire (FR) Val de Loire
15,76 €
0.75 l (21,01 € * / 1 l)
Prosecco Spumante Rosé Brut DOC - Ponte
Mousserende wijn Mousserende wijn
brut - bruto brut - bruto
Italië Italië
Venetien (IT) Venetien
13,18 €
0.75 l (17,57 € * / 1 l)
Prosecco Superiore Valdobbiadene Spumante Extra Dry DOCG - Villa Sandi
Mousserende wijn Mousserende wijn
extra droog - extra dry extra droog - extra dry
Italië Italië
Venetien (IT) Venetien
17,31 €
0.75 l (23,08 € * / 1 l)
TIP!
-
TIP!
Mousserende wijn Mousserende wijn
extra droog - extra dry extra droog - extra dry
Italië Italië
Venetien (IT) Venetien
14,18 €
0.75 l (18,91 € * / 1 l)
Crémant de Loire Brut Rosé Excellence - Bouvet Ladubay
Mousserende wijn Mousserende wijn
brut - bruto brut - bruto
Frankrijk Frankrijk
Val de Loire (FR) Val de Loire
15,76 €
0.75 l (21,01 € * / 1 l)
Paradise Spumante Rosé - Valdo
Mousserende wijn Mousserende wijn
brut - bruto brut - bruto
Italië Italië
Venetien (IT) Venetien
13,68 €
0.75 l (18,24 € * / 1 l)
Riesling Sekt Flaschengärung - Rotkäppchen
Mousserende wijn Mousserende wijn
Droge Droge
Duitsland Duitsland
Saale Unstrut (DE) Saale Unstrut
11,68 €
0.75 l (15,57 € * / 1 l)
Prosecco Frizzante DOC - Villa Sandi
Mousserende wijn Mousserende wijn
brut - bruto brut - bruto
Italië Italië
Venetien (IT) Venetien
11,98 €
0.75 l (15,97 € * / 1 l)
Bouvet Island Antarctic Demi-Sec - Bouvet Ladubay
Mousserende wijn Mousserende wijn
Demi-sec - Medium Dry - Abboccato - Semi-Seco Demi-sec - Medium Dry - Abboccato - Semi-Seco
Frankrijk Frankrijk
Val de Loire (FR) Val de Loire
14,18 €
0.75 l (18,91 € * / 1 l)
Bianco Frizzante - Ponte
Mousserende wijn Mousserende wijn
extra droog - extra dry extra droog - extra dry
Italië Italië
Venetien (IT) Venetien
8,58 €
0.75 l (11,44 € * / 1 l)
Ice Blanc de Blancs demi-sec - Valdo
Mousserende wijn Mousserende wijn
Demi-sec - Medium Dry - Abboccato - Semi-Seco Demi-sec - Medium Dry - Abboccato - Semi-Seco
Italië Italië
Venetien (IT) Venetien
12,68 €
0.75 l (16,91 € * / 1 l)
LaCheteau Cremant de Loire Rosé Brut - Les Grands Chais de France
Mousserende wijn Mousserende wijn
brut - bruto brut - bruto
Frankrijk Frankrijk
Val de Loire (FR) Val de Loire
13,68 €
0.75 l (18,24 € * / 1 l)
Aanbieding
3er Vorteils-Weinpaket - Crémant Brut Rosé Excellence - Bouvet Ladubay
Aanbieding
47,28 € 46,98 €
2.25 l (20,88 € * / 1 l)
Aanbieding
TIP!
6er Vorteilspaket - Aimery Grande Cuvée 1531 Crémant Brut - Sieur d'Arques
Aanbieding
TIP!
97,86 € 95,98 €
4.5 l (21,33 € * / 1 l)
Pink Gold Prosecco Rosé DOC - Bottega
Mousserende wijn Mousserende wijn
brut - bruto brut - bruto
Italië Italië
Venetien (IT) Venetien
25,98 €
0.75 l (34,64 € * / 1 l)
1 von 47

Mousserende wijn plezier: In bijna alle wijngebieden worden naast de zogenaamde stille wijnen ook mousserende wijnen geproduceerd. Champagne, mousserende wijn, Prosecco en Co. staan in het bijzonder voor wijnplezier in combinatie met levensvreugde. Vreugde die wij van de wijnwinkel Vinello aan u willen doorgeven.

Mousserende wijn - de drie productiemethoden

Laat je niet afschrikken door de term! Mousserende wijn" is geenszins een mousserend druivensap van twijfelachtige kwaliteit, zoals sommige normale consumenten nog steeds geloven. Ook zeer edele druppels zoals champagne, Spumante of Cava zijn per definitie mousserende wijnen. De levensmiddelenwetgeving omvat eenvoudigweg alle dranken op basis van wijn met een alcoholgehalte van minstens 10 procent en een druk van minstens 3 bar. Hoe het koolzuur, dat verantwoordelijk is voor de genoemde druk, in de fles terechtkomt, is op dit punt van ondergeschikt belang. In principe wordt een onderscheid gemaakt tussen drie basisprocessen in de productie van mousserende wijn 

  • Flesgisting
  • Tankfermentatie
  • Impregnatieproces

 

Mousserende wijnen van de gisting op de fles

De klassieke gisting op de fles voor de productie van mousserende wijn werd in de 17e eeuw ontwikkeld door de Benedictijner monnik Pierre Pérignon, maar volgens de huidige stand van het onderzoek heeft hij het niet uitgevonden. De tweede gisting, en dus de verrijking met koolzuur, vindt, zoals de naam al aangeeft, plaats op de fles. Bij de klassieke methode, ook wel Méthode champenoise genoemd, wordt suiker en gist aan de basiswijn toegevoegd en wordt de wijn in de fles getrokken, die vervolgens wordt verzegeld. Tijdens de alcoholische gisting, die nu weer begint, wordt niet alleen alcohol geproduceerd, maar ook koolzuurgas en dus de druk.  

Na een minimale opslagtijd wordt de gist naar de hals van de fles verplaatst door deze te schudden. De ontstane giststop wordt dan verwijderd en de fles wordt uiteindelijk verzegeld. Het proces was oorspronkelijk delicaat en moeizaam, wat de status van Champagne als luxe drankje begrijpelijk maakt. Dom Pérignon heeft overigens ook de 0,7 liter fles respectabel gemaakt - volgens de gemiddelde hoeveelheid die een man op dat moment tijdens het diner heeft verbruikt. Grotere bottelingen die vandaag de dag nog steeds gangbaar zijn, zoals de magnumfles, zijn altijd beschouwd als een statussymbool van de haute volée.  

In het transvaseringsproces vindt ook de tweede gisting op de fles plaats. In tegenstelling tot de klassieke methode wordt het verwijderen van de gist echter enigszins vereenvoudigd. Het wordt er eenvoudigweg uitgefilterd en de mousserende wijn wordt dan in nieuwe flessen gevuld. Het drukverlies dat normaal gesproken in dit proces optreedt, kan worden voorkomen door technische oplossingen sinds het midden van de 20e eeuw. Duitse mousserende wijn wordt grotendeels geproduceerd volgens de transvasier methode. 

 

Mousserende wijnen van tankgisting

Met de economische opleving en de daaruit voortvloeiende toename van de vraag naar mousserende wijn en de technische mogelijkheden sinds de jaren '50, werd de tankgisting economisch interessant. Bij dit proces vindt de tweede gisting plaats in de tank, waarna de koolzuurhoudende wijn na filtratie onder tegendruk in de fles wordt getrokken. De productie van mousserende wijn door middel van tankgisting is minder complex dan de gisting in de fles en dus kosteneffectiever.  

Een bijzondere vorm van tankfermentatie is de Méthode rurale. Hier is het kooldioxide het resultaat van de eerste gisting, die wordt tegengehouden door een sterke afkoeling. De wijn, die nog steeds vrij zoet is, wordt nu in de fles getrokken waar hij blijft gisten en koolzuurgas vormt. Het eindproduct is zoeter dan mousserende wijnen van tweede gisting, waarvan het bekendste voorbeeld Asti spumante is, die op vrij grote schaal in Piemonte wordt geproduceerd.

 

Mousserende wijnen door impregnatiemethode

Dit is de goedkoopste methode en bestaat gewoon uit het injecteren van kooldioxide in de basiswijn onder koeling en druk. Het bekendste product dat met deze methode wordt gemaakt is Prosecco frizzante, die echter strikt genomen geen mousserende wijn is, maar een parelwijn en die onder een druk van minder dan 3 bar moet worden gemaakt. Hogere kwaliteit Prosecco spumante wordt daarentegen meestal geproduceerd door tankfermentatie en wordt gekenmerkt door een fijner en stabieler perlage dan frizzante .

 

Mousserende wijnen van de wereld

Mousserende wijnen werden in vele delen van het oude Europa gemaakt met behulp van de hierboven beschreven methoden. In Duitsland en Oostenrijk heten ze Sekt (gisting op fles of in de tank), in Frankrijk Champagne of, zo niet uit de Champagne, Crémant (beide op fles). In Italië zijn de bekendste mousserende wijnen Prosecco spumante (meestal tankgisting) en Asti spumante. Uit Spanje komt de Cava, waarvoor dezelfde hoge kwaliteitseisen gelden als voor champagne.

Mousserende wijnen - genieten van het leven met lichtheid

Mousserende momenten worden meestal ervaren in gezellig gezelschap - en met de juiste mousserende wijn. De parelwijn is het sprankelende alternatief voor de conventionele wijn en de waardige oplossing voor de zuurrijke mousserende wijn en champagne. Mousserende wijn is gewoon het ding voor een zomerse dag, een feestje, een aangenaam glas onder vrienden. Met een subtiele zoetheid, een elegante mousserendewijn, ook bekend onder de verleidelijke naam Secco, versterkt elke dag, met heldere kleur, vrije aroma's en een op maat gemaakt perlage. Trakteer uzelf op een glas, er is genoeg tijd voor elke dag - nu wordt het parelmoerachtig met eersteklas mousserende wijnen en Secco Frizzante op VINELLO.

Mousserende wijn - trendy en modern

Mousserende wijn was lange tijd een niche-product, nauwelijks gevraagd. Pas door de frisse golf van Italiaanse mousserende wijnen, zoals Prosecco Frizzante, werden de Duitse wijnboeren wakker en begonnen ze de smaakpapillen te betoveren met mousserende wijnen van hoge kwaliteit en prachtige lichtheid. Mousserende wijn dringt zich niet op, heeft meer koolzuur dan een stille wijn, maar beslist minder dan een mousserende wijn. Zo harmoniseert een Secco Frizzante als aperitief, als luchtig genot, als alcoholische begeleider voor illustere groepen. Voordat de pret begint, vragen veel liefhebbers van fijne smaak zich echter af wat het verschil is tussen mousserende wijn, mousserende wijn en mousserende wijn.

Het productieproces van fijne mousserende wijnen

Mousserende wijn is duidelijk gedefinieerd en onderscheidt zich van zijn soortgenoten met name door zijn kooldioxidegehalte. Als parelwijn met een minimum van 7% vol. mag secco een overdruk van koolzuur hebben tussen 1 en maximaal 2,5 bar bij 20°C. Alles wat daarboven ligt, wordt beschouwd als mousserende wijn. Alles wat daarboven ligt, wordt beschouwd als mousserende wijn. De licht mousserende mousserende wijn is daarom niet onderworpen aan de belasting op mousserende wijn, maar mag ook niet op de markt worden gebracht in soortgelijke flessen en ontwerpen als een mousserende wijn of champagne.

Men kan zien dat de mousserende wijn sterk verschilt van de mousserende wijn. Dit begint al met de vergisting van de wijn. Net als bij stille wijn verdwijnt het endogene zuurgehalte, maar in het geval van mousserende wijn wordt het opgevangen en na de gisting weer aan de wijn toegevoegd. Dit proces wordt impregnatie genoemd. Als alternatief kan de wijnmaker kunstmatig koolstofdioxide, ook wel exogeen zuur genoemd, aan de wijn toevoegen, maar dit moet duidelijk worden vermeld op het etiket met de aanduiding mousserende wijn met toegevoegd zuur. De volledige reeks van mousserende wijn benamingen omvat:

  • Mousserende wijn met toegevoegd zuur
  • Parelwijn
  • Parelwijn met een geografische aanduiding
  • Parelwijn van hoge kwaliteit uit bepaalde gebieden

Het verschil tussen mousserende wijn en parelwijn

Mousserende wijn

  • Overdruk tussen 1 en 2,5 bar bij 20°C
  • Minstens 7% vol.
  • Niet onderworpen aan de belasting op mousserende wijn
  • Varianten van mousserende wijn: Prosecco Frizzante, Secco

Mousserende wijn

  • Overdruk van minstens 3 bar bij 20°C
  • Minstens 9,5% vol.
  • Onderworpen aan de belasting op mousserende wijn tegen 136€/hl, wat overeenkomt met 1,02€ per liter
  • Varianten van mousserende wijn: Champagne, Sekt, Crémant, Cava, Prosecco Spumante

Mousserende wijnbelasting in Duitsland

Deze accijns is van toepassing op alle mousserende wijnen met een stop, die is vastgezet door een houderijsysteem of een overdruk heeft van ten minste 3 bar bij 20°C, die te wijten is aan het opgeloste koolzuurgas. Parelwijn voldoet aan geen van deze criteria en is daarom vrijgesteld van de belasting op mousserende wijn. Dit is ook de reden waarom mousserende wijnen en seccos vaak goedkoper zijn dan mousserende wijn of champagne.

Wetenswaardigheden over mousserende wijn

Wat is mousserende wijn?

Mousserende wijn is een wijn die verrijkt is met koolzuur. Het CO²-gehalte mag slechts tussen 1 en maximaal 2,5 bar bij 20 C liggen. Een mousserende wijn wordt gekenmerkt door een filigraan perlage en een fijne zoetheid.

Wat is de ideale drinktemperatuur voor mousserende wijnen?

De perfecte drinktemperatuur voor mousserende wijnen ligt tussen 6 en 8°C.

Hoe zit het met de houdbaarheid van mousserende wijnen?

Mousserende wijnen zijn al op het hoogtepunt van hun rijpheid als je ze koopt. Dit betekent dat er direct van de mousserende wijn kan worden genoten. Voor kortstondige opslag - ongeveer 1 jaar - zet de Secco Frizzante rechtop op een koele, donkere plaats.

Hoe lang is een open fles mousserende wijn houdbaar?

Een mousserende wijn kan tot 3 dagen na opening bewaard worden, waarna de carbonatatie al lang verdwenen is.

Wat past er bij mousserende wijn?

Parelwijn en Secco Frizzante zijn ideaal als aperitief voor brunch, ontbijt, dessert, maar ook bij taarten en gebak. Ook solo parelwijn scoort in de zomer en op feestdagen.

Mousserende wijn online kopen

Voel je de lichte tinteling al? Dan is het tijd om te bestellen en te genieten van hoogwaardige mousserende wijnen en seccos uit Italië, Duitsland, Oostenrijk en Spanje. Ontdek de lichtheid bij VINELLO. Wij bieden u een uitgelezen selectie van mousserende wijnen om goedkoop te kopen. Vind mousserende en parelwijnen in alle variëteiten - of het nu gaat om frizzante, rosé, droge, brutale, milde of hoe je het ook wilt. Koop uw mousserende wijnen op VINELLO en wij leveren uw verse Seccos Frizzante via een klimaatneutrale en verzekerde verzending rechtstreeks aan u. Snel, betrouwbaar en sprankelend - uw VINELLO wijnhandel.

NACH OBEN NACH OBEN
NACH OBEN