Deze website maakt gebruik van cookies die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en die altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gebruiksgemak van deze website te vergroten, directe reclame te maken of interactie met andere websites en sociale netwerken te vergemakkelijken, worden alleen met uw toestemming geplaatst.
Konfiguration
Technisch vereist
Deze cookies zijn noodzakelijk voor de basisfuncties van de winkel.
Alle Cookies annehmen
Ausgewählter Shop
CSRF-Token
Cookie-instellingen
Individuelle Preise
Kundenspezifisches Caching
Session
Weiger alle cookies
Währungswechsel
Komfortfunktionen
Diese Cookies werden genutzt, um das Einkaufserlebnis noch ansprechender zu gestalten, beispielsweise für die Wiedererkennung des Besuchers.
Het wijngoed Franz Keller is ooit ontstaan uit de uitbreiding van het horecabedrijf van de familie Keller.
Weingut Franz Keller - Echt gegroeid samen met de natuur
Het doel was wijnen te produceren die perfect zouden passen bij de gerechten die in het restaurant werden geserveerd. Om deze niet zo gemakkelijke taak onder de knie te krijgen, vertrouwen zij op perfectie en gewetensvol, hard werken in de wijngaard, net zoals zij dat in de keuken doen. Deugden die al in vroeger tijden aan de orde van de dag waren, want de steile hellingen en kleine terrassen van het wijngoed FranzKeller dateren al uit de Romeinse tijd. De familie Keller heeft altijd veel belang gehecht aan de Franse manier van leven. En dit kan men proeven en ervaren in de wijnen van FranzKeller. Zo vindt u tussen frisse en fruitige aroma's ook wijnen die soms complex en vol van smaak zijn.
Moderne techniek en bewaard gebleven traditie verenigd in de Franz Keller Winery
Op een unieke manier is de FranzKeller Winery verbonden met de natuur, er zelfs mee versmolten. De plaats waar de druiven worden verwerkt, de wijnkelder, de vinotheek en het restaurant"KellerWirtschaft" passen perfect in het omliggende landschap. Dit kan letterlijk worden genomen, want de wijnmakerij is gedeeltelijk in de aarde gebouwd. Alle dakvlakken zijn beplant met zaden van de nabijgelegen Badberg. Dit zorgt onder meer voor optimale klimatologische omstandigheden, zowel voor de ontwikkeling als later voor de opslag van de wijnen. Moderne technologie ondersteunt slechts de voorwaarden die de natuur stelt. Behoedzame teelt met organische bemesting en respect voor de natuur maken evenveel deel uit van het succes als het terugdringen van de opbrengst door de druiven te verdelen, uit te dunnen en groen te oogsten. Het oogsten van de rijpe vruchten gebeurt ook hier in traditioneel handwerk en in verschillende etappes. Dit garandeert de gezondheid van de bessen, een zeer goede rijpheid en de volle smaak van de druiven. Afhankelijk van het type wijn, kan deze zich volledig ontwikkelen tijdens de rijping in barrique of andere houten vaten, maar ook in moderne stalen tanks. De filigrane, elegante wijnen van het FranzKeller domein maken indruk op zowel gasten als wijnkenners uit de hele wereld. Het restaurant dat bij het wijnhuis FranzKeller hoort, heeft sinds 1969 ook steevast een Michelinster gekregen.
Grote verscheidenheid aan smaken bij Franz Keller
Het terroir van de wijngaarden die de familie Keller cultiveert, is voorbestemd voor uitstekende wijnen. De 16 km lange Kaiserstuhl, gelegen ten noordwesten van Freiburg tussen het Zwarte Woud en de Vogezen, biedt ideale microklimatologische omstandigheden voor de druiventeelt. De streek is een van de warmste van Duitsland: op een hoogte tot 600 meter genieten de wijnstokken hier van een bijna mediterraan klimaat. De tot 30 meter hoge kalkhoudende leemlagen, die op de vulkanisch verweerde bodems van de wijngaard zijn opgestapeld, fungeren als een uitstekend water- en warmtereservoir. Zij bieden de beste omstandigheden voor de rassen Chardonnay, maar ook Pinot Gris, Pinot Blanc en Pinot Noir. Omdat het gesteente van plaats tot plaats verschilt, krijgt de FranzKeller wijn een grote verscheidenheid aan smaakindrukken. De Bassgeige in het dorp Oberbergen, bijvoorbeeld, produceert met zijn hoger gelegen, koele plaatsen zeer fijne aroma's, maar met zijn zuidelijke plaatsen in de buurt van het dorp ook krachtigere smaakindrukken.
De Pulverbuck daarentegen, met zijn hoge gehalte aan actieve kalk in de bodem, in combinatie met de rijping in traditionele houten vaten, levert een uiterst frisse Weißherbst op met een fijne kruidige toets.
En in de Kirchberg in Oberrotweil is de afdruk van de Bourgondische Poort bijzonder goed te zien. De op het zuiden en zuidwesten gelegen wijngaard is fundamenteel koeler dan bijvoorbeeld de locaties Schlossberg of Eichberg. In combinatie met het vulkanische grind aan de voet van de helling is de Pinot Noir die hier in 1975 is aangeplant tamelijk fijn en ingetogen, zonder iets van zijn gebruikelijke Bourgondische kwaliteit te verliezen.
Op het landgoed worden de volgende druivensoorten geteeld:
Pinot Gris
Chardonnay
Pinot Noir
Pinot Blanc
Müller-Thurgau
Silvaner
Gewürztraminer
Lemberger
Merlot
Cabernet Sauvignon
Naast de meer traditionele druivensoorten zijn er dus ook druivensoorten die ongebruikelijk zijn voor de streek, maar zich hier toch thuis voelen, zoals de laatste drie genoemde, namelijk Lemberger, Merlot en Cabernet Sauvignon.
VINELLO & Partner hebben uw toestemming nodig voor het gebruik van gegevens, bijv. om informatie over uw interesses weer te geven. Door op OK te klikken, wordt toestemming verleend. meer