♥ Momenteel 19 199 wijnen alleen voor jou! ♥
Persoonlijk advies!
Veilige verpakking!
Betrouwbare verzending!

Wijnen uit Portugal

(373)

Portugal - grote zeilers, grote kurkeiken, grote Portugese wijnen. Het land aan de Atlantische kust floreert met nieuwe ideeën, oude tradities en een verscheidenheid aan druivensoorten die de Portugese wijn uniek maken. 

Lees meer over Wijnen uit Portugal
Filter schließen
von bis
Zeer bekroond  
24 uur Express  
Für die Filterung wurden keine Ergebnisse gefunden!
Vinho Verde - Casal Garcia
Vinho Verde - Casal Garcia
Witte wijn Halfdroge Portugal Minho (PT) Vinho Verde DOC (POR)
Vinho Verde Rosé DOC - Casal Garcia Vinho Verde Rosé DOC - Casal Garcia
Roséwijnen Halfzoete Portugal Minho (PT) Vinho Verde DOC (POR)
Tapada de Villar Tinto 2021 - Quinta das Arcas Tapada de Villar Tinto 2021 - Quinta das Arcas
Rode Wijn Droge Portugal Alentejo (PT)
Vinho Verde Seixoso DOC - Quinta da Lixa
Vinho Verde Seixoso DOC - Quinta da Lixa
Witte wijn Halfdroge Portugal Minho (PT) Vinho Verde DOC (POR)
Vinho Verde Seixoso Rosado 2022 - Quinta da Lixa
Vinho Verde Seixoso Rosado 2022 - Quinta da Lixa
Roséwijnen Halfdroge Portugal Minho (PT) Vinho Verde DOC (POR)
Quinta das Setencostas Alenquer Rotwein
Quinta das Setencostas Alenquer DOC 2018 - Casa Santos Lima
Rode Wijn Droge Portugal Estremadura (PT) Alenquer DOC (POR)
Loureiro & Alvarinho Vinho Verde DOC - Quinta da Aveleda
2020
2021
Loureiro & Alvarinho Vinho Verde DOC - Quinta da Aveleda
Witte wijn Droge Portugal Minho (PT) Vinho Verde DOC (POR)
Vinha Maria Premium Vinho Tinto DOC - Global Wines Vinha Maria Premium Vinho Tinto DOC - Global Wines
Rode Wijn Droge Portugal Beiras (PT) Dão DOC (POR)
Alvarinho Pouco Comum VR 2022 - Quinta da Lixa Alvarinho Pouco Comum VR 2022 - Quinta da Lixa
Witte wijn Droge Portugal Minho (PT) Vinho Verde DOC (POR)
Sangria - Casal Garcia Sangria - Casal Garcia
Op wijn gebaseerde drank Sangria Zoete Portugal Minho (PT)
Colheita Selecionada Rosé DOC - Cabriz
2020
2021
Colheita Selecionada Rosé DOC - Cabriz
Roséwijnen Droge Portugal Beiras (PT)
Portugiesischer Rosé lieblich 1,0 l - Peter Mertes Portugiesischer Rosé lieblich 1,0 l - Peter Mertes
Roséwijnen Halfzoete Portugal
Madeira Flagman's Medium Sweet 1,0 l - Henriques & Henriques Madeira Flagman's Medium Sweet 1,0 l - Henriques & Henriques
Versterkte wijn Madeira Halfdroge Portugal Madeira (PT) Madeira DOC (POR)
Edicao Especial 2015 - Cabriz Edicao Especial 2015 - Cabriz
Rode Wijn Droge Portugal Beiras (PT)
Ferreira Ruby Port - Porto Ferreira Ferreira Ruby Port - Porto Ferreira
Versterkte wijn Port Zoete Portugal Douro & Porto (PT)
Colheita Seleccionada Branco 2018 - Quinta do Paral Colheita Seleccionada Branco 2018 - Quinta do Paral
Witte wijn Droge Portugal Alentejo (PT)
bio bio
Monólogo Arinto P24 Vinho Verde DOC 2021 - A&D Wines Monólogo Arinto P24 Vinho Verde DOC 2021 - A&D Wines
Witte wijn Droge Portugal Vinho Verde (PT) Vinho Verde DOC (POR)
-
White Port - Niepoort
Versterkte wijn Port Halfdroge Portugal Douro & Porto (PT) Porto DOC (POR)
Vinho Tinto 2020 - Casal Garcia
Vinho Tinto 2020 - Casal Garcia
Rode Wijn Droge Portugal Estremadura (PT) Lisboa VR (POR)
TIP!
Tawny Port - Osborne
Tawny Port - Osborne
Versterkte wijn Port Portugal Douro & Porto (PT)
29 Grapes Reserve Port - Quinta do Portal 29 Grapes Reserve Port - Quinta do Portal
Versterkte wijn Port Zoete Portugal Douro & Porto (PT)
Grandes Quintas Colheita Douro 2019 - Casa d'Arrochella Grandes Quintas Colheita Douro 2019 - Casa d'Arrochella
Rode Wijn Droge Portugal Douro & Porto (PT) Douro DOC (POR)
Porta 6 Rosé 2021 - Vidigal Wines Porta 6 Rosé 2021 - Vidigal Wines
Roséwijnen Droge Portugal Estremadura (PT) Lisboa VR (POR)
Colheita Selecionada Tinto - Cabriz
2018
2019
Colheita Selecionada Tinto - Cabriz
Rode Wijn Droge Portugal Beiras (PT)
Cruz Ruby Port - Porto Cruz Cruz Ruby Port - Porto Cruz
Versterkte wijn Port Zoete Portugal Douro & Porto (PT) Douro DOC (POR)
1 von 15

Wijn uit Portugal is wijnerfgoed

Iedereen die de grote wijnwereld heeft afgereisd is bekend met Port, Madeira-wijn, Vinho Verde en typisch zware en tanninerode wijn, gemaakt van inheemse en bijna onbekende druiven. Ontdek de Quintas van Portugal en hun schatten. Met VINELLO en de Portugese wijn in de stemming van het vertrek.

Synthese van tegenstellingen - wijn uit Portugal

Het momentum van de aloude traditie in het binnenland en de frisse aanpak van de Atlantische kust in het noorden lijkt tot stilstand te zijn gekomen. Mogelijk vanwege de hoge status die Portugese wijn heeft bereikt door zorg, hard werken en unieke druivensoorten. Waarom iets verbeteren als iedereen het proeft. Wereldberoemde Port en Madeira Wijn als exporthits, Vinho Verde dat staat voor de lichtheid van Portugal als geen ander en zware, krachtige rode wijnen zoals je zou verwachten van een zonovergoten riviervallei. De Portugese wijn openbaart zich aan de kenner op veel verschillende manieren.

Portugese wijnspecialiteiten

Portwijn

De bekendste wijn uit Portugal is ongetwijfeld de zoete en sterke portwijn uit de Dourovallei in het binnenland. De naam is echter afgeleid van de grote wijnhuizen in de havenstad Porto, waar de portwijn in te grote vaten wordt opgeslagen. Minstens 2 en maximaal 10 jaar rijpen de versterkte wijnen in de houten vaten om het aroma en de smaak volledig te ontwikkelen. Er ontwikkelt zich een fijne zoetheid, die de portwijn zeer bewaarbaar maakt en zeer populair als dessertwijn en aperitief.

Vinho Verde

Hoog in het noorden van Portugal is de "groene wijn" thuis. Naast de haven is het de belangrijkste export van de Portugese wijnbouw. Vaak gekweekt op pergola's, een pergola bedekt met wijnstokken, produceren de witte druivensoorten Alvarinho, Trajadura, Pederñao en Avesso bijvoorbeeld een frisse, lichte en alcoholarme witte wijn, ideaal om jong te drinken en van te genieten. Kenmerkend voor de Vinho Verde is een licht pikant koolzuur, dat het drinken vrijwel stimuleert. De naam verwijst niet zozeer naar de kleur groen - Vinho Verde is beschikbaar als zowel een witte als een rode wijn - maar naar het groene landschap van de Minho-regio en het feit dat de wijn voornamelijk jong gedronken wordt.

Madeira

Een Madeira-wijn is, net als de portwijn, een versterkte wijn, waarbij de gisting wordt gestopt door toevoeging van zuivere alcohol. De bijzonderheid ligt in de opslag bij hoge temperaturen tot 75° C, die de oorspronkelijke zeereizen door de tropen zou moeten simuleren, waar de kenmerkende smaak van de wijn voor het eerst opdook. Wat ooit toevallig was, is nu geregeld. Toegestane druivenrassen zijn onder andere Malvasia, Verdelho en Sercial, waarbij het alcoholgehalte uiteindelijk tussen de 17 en 22% vol. moet liggen om de welluidende naam Madeira Wijn te mogen dragen.

De teeltgebieden van Portugal

Ondanks de beroemde vertegenwoordigers van de Portugese wijn wordt een krachtige en kruidige rode wijn als typisch beschouwd onder de Portugezen, waarvan ongeveer 15% van de wijnbouw leeft. Verspreid over ongeveer 240.000 hectare, 5 wijnbouwzones, 40 teeltgebieden voor kwaliteitswijn, waarvan 26 met DOC-status, cultiveren en persen de wijnbouwers een verscheidenheid aan inheemse en deels zelfs wortelloze druivensoorten in de verspreide Quintas van het land. Kom met ons mee op een kleine excursie langs de Atlantische kust, door pittoreske valleien en over kabbelende beekjes.

Alto Douro

Dit wijnbouwgebied in het noorden van Portugal wordt beschouwd als het oudste ter wereld en loopt tot diep in het binnenland. Op de steile terrassen gedijen de wijnstokken op leisteengronden die voldoende vocht vasthouden zodat de wijnstokken de lange, hete zomers gemakkelijk kunnen overleven. Touriga Nacional, Tinta Roriz en Tinta Barocca vormen hier de basis voor de portwijn, waarbij een groot deel van de oogst ook voor zware rode wijn wordt gebruikt.

Vinho Verde en Minho

Tussen de Atlantische Oceaan en de Dourovallei ligt het teeltgebied Vinho Verde en Minho. Met behulp van de zeewind en het regenachtige klimaat gedijen hier witte druivensoorten. Deze uiterst vruchtbare regio is goed voor ongeveer een vijfde van de totale opbrengst van Portugal. De verse Vinho Verde is dus qua hoeveelheid de belangrijkste export van de wijnbouwers. Veel schatten verlaten echter nooit het land en worden maar al te graag door de lokale bevolking zelf verteerd. Maak je geen zorgen - we hebben een paar smakelijke specialiteiten uit de meest noordelijke wijnstreek voor Portugese wijnen meegebracht.

Alentejo

Ten oosten van Lissabon strekken zich de grote graanvelden van de Alentejo uit, waar vandaag de dag nog aanzienlijke afzettingen van de kurkeik te vinden zijn. Maar de regio aan de grens met Spanje heeft niet alleen naam gemaakt met natuurkurk. Door het warme klimaat, de voedingsrijke klei- en leemgronden en de kunstmatige bevloeiing ontwikkelt zich in de Alentejo een opkomende wijnindustrie, met een focus op sterke rode wijnen.

Estremadura

Het wijnbouwgebied van Extremadura loopt langs de Atlantische kust van Lissabon tot Leiria en is met ongeveer 60.000 hectare het grootste wijnbouwgebied van Portugal. Het grootste deel van het gebied is beplant met witte druivenrassen. Tussen de kuststrook en het heuvelachtige achterland zijn veel teeltgebieden met een DOC-status te vinden. Zoals in de meeste Portugese wijngebieden worden in de regio Extremadura voornamelijk inheemse druivensoorten verbouwd.

Schiereiland Setubal (voorheen Terras do Sado)

Wijnen met de titel Terras do Sado verzekeren een nobele en traditionele oorsprong van fijne witte wijnen en krachtige rode wijnen. De twee DOC-regio's Palmela en Setúbal vormen samen het wijngebied Península de Setúbal en produceren al meer dan honderd jaar kwaliteitswijnen op kalkrijke en kleirijke gronden. In het hart van Portugal wordt ook de edele zoete likeurwijn Moscatel de Setúbal, de nummer drie van de dessertwijnen achter de Port en Madeira-wijn, geproduceerd.

De kwaliteitsniveaus van Portugese wijn

De wijnwet in Portugal kent 3 kwaliteitsniveaus, die vergelijkbaar zijn met de Franse classificatie. Ze zijn gebaseerd op geografische aanduidingen en specificeren druivenrassen, opbrengst en alcoholgehalte.

  • Vinho, voorheen Vinho de Mesa, is een tafelwijn zonder geografische aanduiding. Voor een deel zijn dit eenvoudige wijnen, maar wijnen van hoge kwaliteit kunnen als Vinho worden gedeclareerd om de strenge richtlijnen van de DOC-richtlijnen te omzeilen.
  • Indicação Geográfica Protegida (IGP), voorheen Vinho Regional, komt overeen met de landwijn met beschermde oorsprongsbenaming. Het schrijft ook druivensoort en alcoholgehalte voor, maar is veel losser gedefinieerd dan de voorwaarden voor een kwaliteitswijn.
  • Denominação de Origem Protegida (DOP) / Denominação de Origem Controlada (DOC), dat in 2011 het kwaliteitsniveau Indicação de Proveniência Regulamentada (IPR) heeft vervangen, is het hoogste en meest voorkomende kwaliteitsniveau voor Portugese wijn. Druivensoort, alcoholgehalte, zuurgraad, kleur, rijpingstijd en aroma worden gereguleerd.

Bovendien wordt de leeftijd van de Portugese wijn als volgt gedifferentieerd

  • Verdes: Jonge wijnen om onmiddellijk van te genieten
  • Maturo: Rijpe wijnen die vaak in vaten zijn opgeslagen
  • Garrafeira: Topwijnen met zeer lange opslag in het vat

Portugese wijn goedkoop online kopen

Of het nu gaat om fijne witte wijnen uit de kust, structuurrijke rode wijnen uit het binnenland of versterkte dessertwijnen uit de Quintas van Portugal - ervaar de diversiteit van de opkomende wijnbouwersnatie van Portugal op VINELLO. Bestel online hoogwaardige Portugese rode wijnen, witte wijnen, portwijnen goedkoop en ongecompliceerd. Nauwelijks aangekomen uit Portugal, brengen wij uw Portugese wijnen zo snel mogelijk naar u toe. Misschien per schip, misschien niet - in ieder geval snel, betrouwbaar en veilig. Koop goedkoop wijn uit Portugal en ga op reis met VINELLO.

NACH OBEN NACH OBEN
NACH OBEN