Meer informatie over Pfefferer Vigneti delle Dolomiti IGT - Kellerei Schreckbichl
De wijn ontleent zijn naam aan de Pfefferer-druif, een specialiteit gemaakt van de gouden muskaatdruif, die altijd zo bekend is geweest in de volkstaal van Zuid-Tirol. Waarschijnlijk vanwege het kruidige aroma dat aan peper doet denken. Pfefferer is een lichte wijn met frisheid en delicate aroma's van nootmuskaatfruit. De Pfefferer verrast met zijn elegante en levendige jeugd zijn kenmerkende karakter. De eerste neus van de Pfefferer onthult tonen van Gallia-meloen, ananas en oranjebloesem. De fruitige delen van het bouquet worden vergezeld door zwarte thee, vanille en oosterse kruiden.
Deze droge witte wijn van Kellerei Schreckbichl is ideaal voor wijnkenners die van fris en fruitig houden. De Pfefferer werd gevinifieerd met slechts 6 gram restsuiker. Op de tong wordt deze lichte en kruidige witte wijn gekenmerkt door een ongelooflijk dichte textuur. Hij heeft een aangename zuurgraad, een fijn aroma van nootmuskaat en is tegelijkertijd pittig en peperig, wat bij de klassieke muskaatdruif ontbreekt. Hij is niet te opdringerig maar toch een karaktervolle wijn. De afdronk van deze witte wijn uit het wijnbouwgebied Trentino-Alto Adige maakt uiteindelijk indruk met een goede nagalm. De afdronk gaat ook gepaard met minerale hints van de door zandsteen en kalksteen gedomineerde bodem.
Vinificatie van de Schreckbichl Pfefferer Winery
De basis voor de elegante Pfefferer uit Trentino-Alto Adige zijn druiven van het druivenras Goldmuskateller. De druiven groeien onder optimale omstandigheden in Trentino-Alto Adige. De wijnstokken graven hier hun wortels diep in bodems van kalk- en zandsteen. De druiven voor deze witte wijn uit Italië worden uitsluitend met de hand geoogst op het moment van optimale rijpheid. Na de druivenoogst worden de druiven snel naar de wijnmakerij gebracht. Hier worden ze geselecteerd en zorgvuldig gebroken. De gisting vindt vervolgens plaats in roestvrijstalen tanks bij gecontroleerde temperaturen. Aan het einde van de gisting laat men de Pfefferer nog enkele maanden verder harmoniseren op de fijne droesem.
Gastronomische aanbeveling voor de Schreckbichl Winery Pfefferer
Deze witte wijn uit Italië kan het beste zeer goed gekoeld worden gedronken bij 5 - 7°C. Hij is perfect als aperitief, maar past ook goed bij visgerechten. Hij kan worden gedronken als zomerwijn, op een feestje of met vrienden.
Prijzen voor de Pfefferer Goldmuskateller
Berebene: Award voor genieten in 2019
- Meer producten van Kellerei Schreckbichl